• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-preses over titel: "Iedereen weet dat het mag, maar het hoeft niet"

  Leider Racing Genk ontvangt zaterdag Anderlecht.

  De jacht op Racing Genk is geopend. Genk sloot de reguliere competitie als leider af en wil in de play-offs de titel op zak steken, al doet voorzitter Peter Croonen zijn uiterste best om de druk weg te houden. "We doen er alles aan, maar het is al een heel mooi seizoen geweest."

  "Het is niet onmogelijk om ons in te halen"

  Racing Genk mag als leider aan POI beginnen. Eerste achtervolger Club Brugge hangt op 4 eenheden. "We hebben hard gewerkt voor die voorsprong", analyseert Genk-voorzitter Peter Croonen bij Sporza.

   

  "Het zullen heel spannende play-offs worden, waarin ik niet echt verwacht dat één ploeg er bovenuit zal steken. In die zin kan het dus een belangrijke voorsprong zijn."

   

  "De halvering van de punten maakt het erg spannend. Je weet dat op voorhand. Dat maakt het voor een trainer ook makkelijk om zijn spelers in aanloop naar de play-offs te motiveren. Er is niets gespeeld. Dat is het moeilijke van deze competitie, maar ook het mooie. Je moet tot het einde heel geconcentreerd blijven om uiteindelijk als eerste over de streep te komen."

   

  "We spelen met zes ex-kampioenen en dat is uitzonderlijk. Er zijn geen favorieten. Iedereen weet dat wij een club zijn waar het mag, maar het hoeft niet. We zijn al heel tevreden met ons seizoen. Alles wat er bij komt, is bonus. De druk ligt eerder bij de klassieke grote clubs dan bij ons."

   

  "Met die achterstand is het niet onmogelijk om ons in te halen. We moeten niet euforisch zijn na een zege of in een dip zitten na een nederlaag. Die zaken zullen allebei komen, maar in welke volgorde weet ik niet. De titel is de kers op de taart en zou fantastisch zijn. Voor een club als Genk gebeurt dat één keer per tien jaar. Indien niet, dan moeten we zo hoog mogelijk eindigen."

  Het zullen heel spannende play-offs worden, waarin ik niet echt verwacht dat één ploeg er bovenuit zal steken. In die zin kan onze voorsprong dus belangrijk zijn.

  Genk-voorzitter Peter Croonen

  "Ups en downs? Als we onze dip gehad hebben, dan valt het mee"

  Racing Genk zag Alejandro Pozuelo naar Canada vertrekken - "Met of zonder Pozuelo is een verschil,  maar alles blijft mogelijk" - en kende de laatste speeldagen van de terugronde ups en downs. "Of dat me zorgen baart? Neen", zegt voorzitter Peter Croonen.

   

  "Er is geen enkele ploeg die een heel seizoen top kan zijn. Als dat onze dip was, dan valt het nog heel goed mee. Die situatie met Pozuelo heeft zeker niet geholpen, maar daar zijn we door."

   

  In het interview deed Peter Croonen er alles aan om de druk weg te houden. Is er wel ambitie genoeg bij Genk? "Natuurlijk. We hebben 30 matchen keihard gewerkt en hebben al een heel zwaar seizoen gehad."

   

  "We hebben heel hard gewerkt om onze voorsprong zo groot mogelijk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat die bonus op het einde van de rit belangrijk zou kunnen zijn. Dan weet je niet welk punt je kampioen maakt, eentje van de reguliere competitie of de play-offs. We staan er goed voor. We moeten zorgen dat we het maximum eruit halen. Wat dat dan is, zal blijken."