• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Het veld was extreem droog en dat zag je aan ons spel"

  Van een hoerastemming was na de gewonnen wedstrijd tegen Cyprus geen sprake bij de Rode Duivels. De overheersende reactie was "job gedaan". Er werd wel met een beschuldigende vinger naar het veld gewezen.

  Vertonghen: "Vroege goal is met ons druk schema meegenomen"

  Jan Vertonghen besefte dat zijn 112e interland geen schoonheidsprijs verdiende. "Wat we behalve de 0-2-uitslag moeten onthouden van deze match is dat we drie punten rijker zijn en beginnen met 6 op 6", zei Vertonghen.

   

  "Het belangrijkste was dat we hier kwamen winnen. Het veld was extreem droog. Ik denk dat je dat zag aan ons spel. De eerste goal hielp natuurlijk. Daardoor konden we iets rustiger aan doen. In ons druk schema is dat wel meegenoemen. Of we ons in slaap lieten wiegen? Nee, we hebben goed verdedigd. We kunnen natuurlijk meer brengen, zeker in de tweede helft, maar we zijn ook nooit in de problemen gekomen."

   

  "Op dit veld was het echt moeilijk. Ik begrijp wel waarom de tegenstander dat doet. Wij kunnen daardoor de bal minder snel laten gaan."

  Martinez: "Andere landen gaan hier nog punten laten liggen"

  Cyprus was eigenlijk geen partij voor de Rode Duivels, maar de bondscoach bleef na de match zijn eeuwige positieve zelve. "De 0-1 maakte een wereld van verschil. We scoorden ook nog 0-2, waarna we rustiger konden voetballen."

   

  "Cyprus is zeker geen makkelijke tegenstander, ik voorspel dat er veel ploegen hier punten gaan laten liggen. Ik ben ook tevreden dat we geen tegendoelpunt slikten. Dit was typisch een wedstrijd waar er voor ons veel te verliezen, en weinig te winnen viel. Goed dus dat we de volle buit pakten."

   

   "Dendoncker en Tielemans vormden een sterke tandem en ook Castagne liet zien wat hij in zijn mars heeft. Dat was ook al tegen Rusland zo. Batshuayi werkte heel hard voor de ploeg. We wisten dat hij kansen zou afdwingen. Tegen Rusland was hij wat ongelukkig, maar nu trof hij wel raak."

  Dendoncker: "Een plezier in dit elftal te spelen"

  Voor Leander Dendoncker leverde een nieuwe kans in de basis een tweede overwinning op rij op. Mooi meegenomen, maar de middenvelder ging er niet door dromen. "Voor mij persoonlijk is het leuk twee matchen na elkaar te kunnen spelen. Het is een plezier in dit elftal te spelen. Er zit zoveel kwaliteit in deze ploeg."

   

  "Er waren veel afwezigen en toch kunnen we nog op redelijk veel kwaliteit rekenen. Dat is positief voor de toekomst. Maroaune is wel gestopt, maar Mousa niet. Ik moet realitisch zijn, maar ik probeer gewoon klaar te zijn."

   

  "De Rode Duivels vergelijken met de Premier League? Engeland is heel intensief, hier spelen we op veel balbezit, maar het is leuk om van beide ploegen deel uit te maken."

  Tielemans: "Goed voor mijn vertrouwen"

  "We hadden het onszelf nog wat makkelijker kunnen maken door een 3e doelpunt te maken, maar het ging vrij goed", zegt Youri Tielemans.

   

  "We hadden het na de rust wat moeilijker om echt tempo te maken. Dat lukte wat minder door het zeer droge veld."

   

  "Zelf ben ik vrij tevreden over mijn twee prestaties bij de Rode Duivels. Het is goed voor mijn vertrouwen en de rest van het seizoen."

   

  "Met Leander klikt het goed in het middenveld. Het heeft altijd geklikt, we proberen op dit elan door te gaan."

  Gesprek met Thomas Vermaelen: