• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona: "Dit team verdient het Argentijnse shirt niet"

  Maradona is momenteel coach bij Dorados de Sinaloa in Mexico.

  Maradona is momenteel coach bij Dorados de Sinaloa in Mexico.

  Maradona heeft zijn mening gegeven over de vernieuwde Argentijnse ploeg. Dan verwacht je natuurlijk een ongezouten mening en die gaf "Pluisje" ook.

  Na het mislukte WK koos Argentijns bondscoach Scaloni bewust voor een vernieuwd team voor de oefenmatch tegen Venezuela afgelopen vrijdag. Zo was er (voorlopig?) geen plaats meer voor Agüero, Icardi of Higuain. Biglia en Mascherano kondigden na het WK hun afscheid aan. Messi keerde wel terug.

   

  Argentinië verloor met 1-3 van Venezuela en dat kon op geen genade rekenen bij Maradona. "Nee, ik heb de match niet gezien. Ik kijk niet naar horrorfilms", zei Maradona.

   

  "Dit team verdient het Argentijnse shirt niet. Ze weten niet wat ze doen. Ik vind het jammer voor het Argentijnse volk, dat blijft geloven in deze leugenaars (de bestuurders van de Argentijnse bond) en voor de spelers die het nu moeten doen. Ik voel me heel Argentijns, maar ik denk dat het met andere spelers en een andere trainer anders zou zijn."

   

  Maradona is momenteel zelf aan het werk als trainer in Mexico. De Mexicaanse nationale ploeg won zaterdag wel, met 3-1 tegen Chili. Bondscoach van Mexico is een Argentijn: Tata Martino (ex-Barcelona). "Ik zag een compact team, een Tata-match. Hij doet het goed met de spelers. Het was een sterke prestatie."