• home
 • video
 • pas verschenen

  Kamp Persoon-Taylor dan toch nog niet 100% zeker: "Nog geen akkoord"

  Trainer Filiep Tampere (l) pronkt met een gehandtekende handschoen van Katie Taylor.

  Boksliefhebbers mogen zaterdag 1 juni aanstippen in hun agenda. Op die dag stapt Delfine Persoon de ring in voor een ultiem gevecht tegen Katie Taylor. Als beide kampen er contractueel uitkomen.

  De kamp tussen Delfine Persoon en Katie Taylor hing al een tijd in de lucht en een foto van coach Filiep Tampere op Facebook met de tekst "The Fight is on" leek ook een akkoord te bevestigen. Maar dat is voorbarig, nuanceert Tampere nu.

   

  "Het uitwisselen van de handschoenen is enkel een symbolisch gebaar. De kamp staat hier los van. Die ligt zeker nog niet vast. Er zijn nog enkele kleinigheden in het contract waarover we het oneens zijn. Kleine zaken, maar we zullen niet boksen tot die in orde zijn."

   

  "Eén van die twistpunten is de sponsoring. De sponsors die Delfine al jaren steunen zouden tijdens de kamp in New York niet in beeld mogen komen. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal niet mee eens. Ik heb er goeie hoop op dat we over alles overeenstemming zullen bereiken. De komende dagen zit ik samen met onze advocate, die de punten en komma's in het in het Engels opgestelde contract nog zal nalezen."

  Wordt Persoon 3 gordels rijker?

  Delfine Persoon en Katie Taylor zouden elkaar dus in de ogen moeten kijken op zaterdag 1 juni. Dan hebben ze een afspraak in de imposante sporttempel Madison Square Garden in hartje New York.

   

  Taylor zet er haar 3 kampioenengordels (WBO, WBA en IBF) op het spel. Persoon verdedigr haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. Als ze Taylor klopt, mag onze landgenote zich de absolute nummer 1 van de wereld noemen in haar klasse.

   

  Persoon neemt die kamp dan ook bloedserieus. Om zich voor te bereiden neemt ze 2 maanden vakantie. Persoon werkt bij de federale politie.

  Delfine Persoon

  Katie Taylor aast over twee maanden op de WBC-gordel van Delfine Persoon.