• home
 • video
 • pas verschenen

  Katie Taylor: "Kamp tegen Delfine Persoon wordt zwaarste ooit"

  Taylor kijkt naar eigen zeggen enorm uit naar de superkamp tegen Persoon.

  Echt 100% zeker is het nog niet, maar als de kamp er komt tussen Delfine Persoon en Katie Taylor, dan weet de Ierse dat Persoon mogelijk haar zwaarste tegenstander ooit wordt. "Het is mijn doel om de onbetwiste kampioen te worden", zei ze vol ambitie aan Sky Sports.

  De kamp tussen de twee wereldkampioenen hangt al zeer lang in de lucht, zeker nadat Persoon begin deze maand haar WBC-titel bij de lichtgewichten nog maar eens verlengd had en Taylor sinds afgelopen zaterdag drie gordels (die van de WBO, WBA en IBF) bezit. 

   

  Er moet daarom een ultiem gevecht komen. De setting wordt Madison Square Garden in New York, waar op 1 juni Anthony Joshua en Jarrell Miller in de ring zullen staan.

  "Ik wil geschiedenis schrijven"

  De volgende stap voor Taylor is nu ook de resterende gordel, die van de WBC, te bemachtigen. Maar dan moet ze wel langs Persoon. "Ze zal de moeilijkste tegenstander ooit worden voor mij", aldus de Ierse aan Sky Sports. "Delfine is al jaren de regerende wereldkampioene en is simpelweg een fantastische atlete."

   

  Maar Taylor wil naar eigen zeggen de onbetwiste kampioen worden bij de lichtgewichten. "Ik wil geschiedenis schrijven, maar ik mag mijn gevecht tegen Persoon niet licht oppakken. Als het gevecht er komt, zal ik 100% moeten zijn. Sowieso wordt het een fantastische kamp. Ik kijk er alvast naar uit."

  Persoon verlengde haar WBC-titel bij de lichtgewichten eerder deze maand tegen de Amerikaanse Melissa St Vil. Niets staat het ultieme gevecht tegen Katie Taylor nog in de weg.