• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitverkocht Allianz Stadium ziet Juve-vrouwen Fiorentina (met Philtjens) verslaan

  Juventus-Fiorentina

  Het stadion van Juventus liep helemaal vol voor de topper in de Serie A.

  De vrouwen van Juventus hebben een uitstekende zaak gedaan in de Italiaanse titelstrijd. Dat ze tegen rivaal Fiorentina voor het eerst in hun geschiedenis voor een vol Allianz Stadium konden spelen, hielp natuurlijk enorm.

  De match werd verkocht onder de titel "The Première", aangezien het de eerste keer was dat de vrouwen van Juventus in het Allianz Stadium mochten spelen. Als geste bood Juve alle tickets gratis aan, waardoor het stadion tot de nok gevuld was. Met 39.000 toeschouwers werd het een record voor een vrouwenduel in Italië, 25.000 meer dan het vorige record.

   

  Die mensenmassa moest het extra duwtje worden dat Juventus nodig had op weg naar de titel. Juve begon aan de speeldag met 1 punt voorsprong op Fiorentina. Bij de bezoekers stond enkel Red Flame Davina Philtjens aan de aftrap. Heleen Jaques kwam niet in actie.

   

  Het leek er lang op dat Philtjens erin zou slagen de 0 te houden, ondanks dat Juventus 2 keer de lat raakte, telkens Girelli. Ook Fiorentina zou in de 2e helft het doelkader nog testen, maar toch was het Juventus dat 5 minuten voor tijd op voorsprong kwam. De Deense Pedersen strafte een Florentijnse onachtzaamheid af.

   

  Door de zege is Juventus zo goed als zeker van de titel, want op 3 speeldagen van het einde heeft het 4 punten voorsprong op Fiorentina. Juve verloor voor het laatst op 4 november.

  Kippenvel: bijna 40.000 fans moedigen de Juve-vrouwen aan

  Philtjens

  Davina Philtjens was de enige Belgische aan de aftrap bij Fiorentina.