• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Zelfs LeBron James kan LA Lakers niet naar play-offs loodsen

  LeBron James mag geen 15e jaar op rij in actie komen in de play-offs.

  De LA Lakers grijpen voor het zesde jaar op rij naast een ticket voor de play-offs in de NBA. Een dreun voor sterspeler LeBron James, die er voor het eerst sinds 2005 niet bij is.

  De donkere wolken waren al even zichtbaar, maar tien wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie moeten de LA Lakers al een kruis maken over de play-offs. In het eigen Staples Center verloren ze met 106-111 van de Brooklyn Nets, goed voor de vijfde nederlaag op rij.

   

  De Lakers zijn (opnieuw) aan een dramatisch seizoen bezig. Met 41 nederlagen tegenover 31 overwinningen doen ze nu al slechter dan de vorige jaargang. De Lakers, de op een na meest succesvolle ploeg in de NBA-geschiedenis, misten in de eerste 65 jaar van de NBA slechts vijf keer de play-offs, maar moeten nu al voor de zesde keer op rij vanaf de zijlijn toekijken.

   

  Voor sterspeler LeBron James komt zo een einde aan een reeks van 14 jaar in de play-offs. De Lakers hadden gehoopt op een kentering met de komst van de viervoudige MVP, maar ook hij kon het schip niet drijvende houden. Voor het eerst sinds 2005 mag James niet in actie komen in de play-offs.

   

  "Hier hadden we niet voor getekend", zei hij. "Maar je bent nooit zeker van een ticket voor de play-offs . Je moet er hard voor werken."

  James Harden pakt uit met 61 punten

  Voor de Houston Rockets draait het een pak beter in de Western Conference, met dank aan James Harden. In het Toyota Center in Houston loodste hij de Rockers met 61(!) punten naar een 111-105-zege tegen San Antonio Spurs, een evenaring van zijn persoonlijk puntenrecord. 

   

  Het was al de derde keer in zijn carrière dat hij zestig  of meer punten liet optekenen. Enkel Wilt Chamberlain, Kobe Bryant en Michael Jordan doen beter. Harden lijkt dan ook af te stevenen op een nieuwe MVP-titel.

   

  Voor de Rockets was het de 46e zege van het seizoen, waarmee ze in de Western Conference op de derde plek blijven en intussen quasi zeker zijn van deelname aan de play-offs.