• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het goede gevoel bij Rusland is weg, een nieuwe cyclus begint"

  " "

  De Russen (hier tegen Kroatië) waren buiten alle verwachtingen kwartfinalist op het WK in eigen land.

  0 / 0

  Rusland was een van de revelaties van het afgelopen WK. Moeten de Rode Duivels zich vanavond zorgen maken voor hun eerste EK-kwalificatiematch? Een Russische Belg geeft het antwoord.

  Met een zege tegen Spanje in de 1/8e finales en verlies na penalty's tegen latere finalist Kroatië verraste Rusland op het WK vriend en vijand. Van de euforie van toen blijft niet veel over bij Maxim Lyapin, een Russische Belg die als hoofdscout werkte bij Samara.

   

  "Het goede gevoel is weg. De nationale ploeg ziet er helemaal anders uit. Heel wat spelers zijn gestopt en een aantal belangrijke spelers is bovendien geblesseerd, zoals Zobnin. Deze kwalificatiecampagne is het begin van een nieuwe cyclus voor de nationale ploeg. Enkele jonge talenten zijn opgenomen, zoals Tsjalov, de topschutter van de Russische competitie."

   

  "Op het WK blonk Rusland uit door karakter en discipline. Niet door pure klasse. Door de vele veranderingen wordt dat moeilijker, want bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft nu niet de tijd om zijn team te kneden zoals hij deed voor het WK."

  "Vier spelers zouden misschien meekunnen bij België"

  Volgens Maxim Lyapin richt Rusland zijn pijlen vooral op de tweede plaats in de kwalificatiegroep, na België. "Je moet realistisch zijn. België heeft veel grotere namen. De Rode Duivels zijn de grote favoriet."

   

  "Het enige dat in ons voordeel speelt, is dat jullie ook veel blessures hebben. En vergeet niet dat we ook tegen Kroatië en Spanje de underdog waren."

   

  "Of er Russische spelers zijn die kans maken op een plaatsje in de Belgische selectie? Figueira Fernandes (een genaturaliseerde Braziliaan) zou op de rechtsachter misschien wel titularis kunnen zijn. Centrale middenvelder Zobnin ook, maar hij is nu geblesseerd."

   

  "Ik denk ook aan Tsjerisjev en spits Dzjoeba, die laatste omdat Lukaku bij jullie geblesseerd is. Maar met veel zijn ze niet in elk geval."