• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lege" Van Lierde laat zege in Mexico glippen, Heemeryck eindigt 2e

  Het was de eerste langeafstandstriatlon voor Heemeryck en Van Lierde.

  Pieter Heemeryck (l) moet enkel de Oostenrijker Michael Weiss laten voorgaan in Mexico.

  Pieter Heemeryck en Frederik Van Lierde hebben hun langeafstandsseizoen met ereplaatsen ingezet: Heemeryck eindigde 2e in de Ironman 70.3 in Campeche, in Mexico, Van Lierde was 5e.

  De 2 Belgen kwamen als 2e en 3e uit het water en fietsten snel naar de kop van de wedstrijd. Van Lierde reed weg van zijn landgenoot en de rest op het eind van de eerste van 2 fietslussen. Met 2'30" voorsprong op de Oostenrijker Michael Weiss en 3'49" op Heemeryck begon de wereldkampioen van 2013 aan zijn halve marathon in een verzengende hitte.

   

  De 39-jarige Van Lierde zag de concurrentie echter al snel over zich komen. Reden: hij raakte zijn drinkbus energiedrank snel kwijt in het fietsen. "Ik liep op een lege tank... Wat een perfecte wedstrijd leek, eindigde met slechts een 5e plaats", klonk het ontgoocheld op Twitter.

   

  "Het feit dat ik na 15 km op de fiets mijn voorste drinkbus met energiedrank - mijn fout - verloor, werd na 5 km lopen duidelijk! Ik sleurde me naar de finish..."

   

  Zo ging de zege naar Weiss, die 3u50"02 nodig had voor de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Heemeryck naderde tot op 20 seconden van de Oostenrijker, maar moest finaal vrede nemen met de tweede plaats po 1'26" van Weiss. Van Lierde was 5e op 8'13" van de winnaar.