• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kwiatkowski is niet eerlijk geweest, dit is valsspelen"

  Michal Kwiatkowski

  Michal Kwiatkowski verloor meer dan een minuut op Egan Bernal.

  Michal Kwiatkowski had zijn zinnen gezet op de eindzege in Parijs-Nice. Met Egan Bernal had hij wel een grote concurrent in de eigen ploeg. Volgens José De Cauwer en Michel Wuyts is de Pool niet eerlijk geweest.

  Philippe Gilbert stak zaterdag een hand uit naar de gele leiderstrui in Parijs-Nice. Pas toen Michal Kwiatkowski het tempo niet meer aankon, ging de snelheid omhoog bij Sosa en Bernal. Michel Wuyts en José De Cauwer vonden dat de Pool een spelletje had gespeeld.

   

  "Hoe is dat nu mogelijk?", vroeg De Cauwer zich af. "Hij is niet eerlijk genoeg. Hij moet gewoon sneller zeggen dat hij niet goed genoeg is. Dit is niet serieus, het is valsspelen."

   

  Kwiatkowski had in alle interviews telkens verklaard dat hij Parijs-Nice wou winnen. "Dit is een verklaring voor het schimmige gedoe", vond Wuyts. "Hij nam Bernal gisteren al niet meer mee bij de tussensprinten en sprak over een leerproces van jaren voor Bernal. Hij heeft de zaak niet eerlijk gespeeld, het is een kras op zijn carrosserie."

   

  "En dat vind ik eigenlijk jammer", pikte De Cauwer in. "Maar het is nu een geweldige zaak voor Bernal. Hij zal meer aanzien krijgen binnen zijn team." Wuyts ging zelfs een stapje

  verder. "Dit is het keerpunt in de wielergeschiedenis. Hopelijk draagt Kwiatkowski nog wat edelmoedigheid in zich en helpt hij Bernal zondag." En dat deed de Pool.