• home
 • video
 • pas verschenen

  Iran heeft geen geld voor een nieuwe bondscoach

  De Iraanse voetbalfans wachten op een nieuwe bondscoach.

  Iran heeft door de financiële crisis in het land momenteel geen geld om een nieuwe bondscoach voor het nationale voetbalteam aan te trekken. Dat heeft Mohamed-Resa Dawarsani, de nationale Minister van Sport, vandaag bekendgemaakt.

  "Wij kunnen als ministerie van Sport de Iraanse voetbalbond (FFI) geen extra middelen geven voor de aanstelling van een nieuwe bondscoach", zegt Dawarsani. "Ze zullen niet meer ontvangen dan hun jaarlijkse budget."

   

  FFI-voorzitter Mehdi Tadsch trok recentelijk nog aan de alarmbel. Hij vroeg hulp van het ministerie om een "internationaal gerenommeerde bondscoach aan te stellen".

   

  "Momenteel hebben we niet eens genoeg geld om de scheidsrechters in de lagere divisies te betalen, laat staan een nieuwe bondscoach aan te stellen."

   

  Iran is door Amerikaanse sancties in een economische crisis terechtgekomen. De nationale munt, de rial, is al 4 keer over de kop gegaan.

   

  Sinds het aftreden van de Portugees Carlos Queiroz in januari zit Iran zonder bondscoach.

   

  De namen van topcoaches als Jürgen Klinsmann, Zinédine Zidane, José Mourinho, Vincenzo Montella en Laurent Blanc vielen al, maar voorzitter Tadsch wuifde die geruchten weg als "een grap": "Deze trainers zijn voor ons budget absoluut onhaalbaar."