• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Frank de Boer moet zich excuseren bij "verwende" supporters

  Frank de Boer

  Frank de Boer zet sinds dit jaar de lijnen uit bij de Amerikaanse kampioen Atlanta.

  Frank de Boer mag zijn Champions League-ambities in Amerika schrappen. De Nederlandse coach is met Atlanta uitgeschakeld in de kwartfinales. En dat enkele dagen nadat hij de fans "wat verwend" had genoemd.

  1-0-zege volstaat niet

  De Amerikaanse kampioen Atlanta ging er vannacht uit tegen het Mexicaanse team Monterrey. Het team van Frank de Boer won met 1-0 na een doelpunt van de Venezolaan Martinez, maar dat was onvoldoende om de 3-0-nederlaag uit de heenmatch uit te wissen.

  "Het spijt me dat ik dat zei"

  Achteraf moest De Boer zich excuseren. Niet alleen omdat Atlanta uitgeschakeld was, ook omdat hij de supporters van zijn club vorig weekend "a little bit spoiled" ("een beetje verwend") had genoemd.

   

  De Boer deed die uitspraak na boegeroep in de competitiematch tegen Cincinnati. Roland Lamah had in de 86e minuut nog gelijkgemaakt (na een assist van Kenny Saïef).

   

  Volgens de 48-jarige coach klinken die woorden harder in het Engels dan in het Nederlands. De Boer bedoelde naar eigen zeggen dat de supporters hoge verwachtingen koesteren voor een landskampioen.

   

  "Het spijt me dat ik dat zei", sprak hij. "Met "verwend" koos ik misschien niet het juiste woord."

   

  Met 1 op 6 miste Atlanta United zijn start in het nieuwe seizoen van de Major League Soccer. En de Concacaf Champions League zal het team dit jaar niet winnen. 

   

  "Dat is hard voor de fans, omdat ze overwinningen gewoon zijn. We zullen er alles aan doen om weer met die zeges aan te knopen", beloofde De Boer.

  Met "verwend" koos ik misschien niet het juiste woord.

  Frank de Boer

  VIDEO: De Boer: "Vorig jaar zijn ze wat verwend geweest"

  VIDEO: Atlanta-fans over Frank de Boer: