Red Flames moeten voor hun vakantie aan de bak tegen WK-ganger Thailand

  De Red Flames kennen hun programma voor de start van de EK-kwalificaties. De Belgen hebben een oefenduel tegen WK-ganger Thailand aan hun kalender toegevoegd. De match wordt op 1 juni in het stadion van Oud-Heverlee Leuven gespeeld.

  Na de bronzen medaille op de Cyprus Cup is de eerste afspraak van de Red Flames  een prestigieuze oefenwedstrijd in en tegen de Verenigde Staten, de nummer 1 op de FIFA-ranking, op 8 april. In mei trekken de Belgen dan op stage naar Griekenland en op 1 juni spelen ze een oefenmatch tegen Thailand.

   

  Voor Thailand maakt het duel deel uit van de voorbereiding op het WK, dat deze zomer in Frankrijk wordt gespeeld. Thailand is een van de 5 Aziatische WK-gangers. Het land staat momenteel 29e op de FIFA-ranking, België is 21e, maar kon zich niet kwalificeren voor het WK. De match wordt in Leuven gespeeld en zo is het ook voor Thailand een heel klein beetje een thuiswedstrijd. Oud-Heverlee Leuven is immers in Thaise handen. 

   

  "Met Thailand treffen we opnieuw een WK-tegenstander. Ik ben benieuwd wat de groep zal laten zien", zegt bondscoach Serneels. "Het is fijn dat we het seizoen kunnen afsluiten met een wedstrijd in eigen land. Door de stages en wedstrijden in het buitenland is het al een tijdje geleden dat onze supporters ons in België hebben kunnen zien spelen. Ik wou daarom absoluut nog een thuiswedstrijd voor de start van de schoolvakantie. In Leuven hebben we al heel wat fijne momenten beleefd. Met de steun van onze supporters rekenen we op een nieuwe mooie avond."

   

  De voorronde van het EK 2021 in Engeland start op 3 september met een thuismatch tegen Kroatië.