• home
 • video
 • pas verschenen

  Man.City compenseert slachtoffers van kindermisbruik bij de club

  Man.City trekt geld uit om slachtoffers van seksueel misbruik te vergoeden.

  Manchester City heeft een compensatieregeling uitgewerkt voor de slachtoffers van kindermisbruik in het verleden bij de Engelse club. City maakte geen financiële details bekend, maar volgens Britse media gaat het om miljoenen euro's aan schadevergoedingen.

  Twee oud-medewerkers van City hebben zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van jonge voetballers.

   

  Voormalig jeugdcoach Barry Bennell werd in 2018 tot 30 jaar cel veroordeeld. Hij heeft zo'n 50 gevallen van misbruik op zijn geweten, tussen 1979 en 1991 gepleegd bij hem thuis, in kleedkamers en op weg naar wedstrijden.

   

  Ook een andere voormalige jeugdtrainer, John Broome, stond onder zware verdenking. Broome was in de jaren 60 van vorige eeuw actief bij City. Hij overleed in 2010.

   

  De slachtoffers van de twee kindermisbruikers komen volgens City in aanmerking voor een financiële compensatie. Hoeveel geld City uittrekt, heeft de club niet bekendgemaakt, maar het zou om miljoenen euro's gaan.

   

  "We herhalen ons oprechte medeleven aan iedereen die deze onvoorstelbare ervaringen heeft moeten doorstaan", laat de clubleiding weten.

  Tweet: