• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tielemans: "Ik heb bij Leicester het voetbalplezier teruggevonden"

  Youri Tielemans

  Youri Tielemans heeft zich in een paar matchen al ontpopt tot de regisseur bij Leicester City.

  Youri Tielemans leeft na 1,5 jaar miserie in Monaco weer helemaal op bij Leicester. "Toch beschouw ik mijn periode bij Monaco niet als een mislukking", zegt onze landgenoot aan Sporza.

  "Ik voel me al 100% een Fox", zegt Youri Tielemans na een handvol matchen bij Leicester. "Ik was aangenaam verrast door de verwelkoming van de ploegmaats. Ze hebben me heel snel omarmd. Leicester is een heel familiale club."

   

  Opvallend was dat Tielemans al in zijn eerste match als een regisseur op het veld stond. "Zo ben ik nu eenmaal. Als ik op het veld sta, wil in mijn ervaring doorgeven aan andere spelers. Het maakt niet uit wie er voor of achter mij staat."

   

  "De Premier League ligt mij wel. Het is niet alleen fysiek, maar ook techniek. Er ligt veel ruimte om iets mee te doen. Ik heb ook een klik met Jamie Vardy. Hij is een lopende spits, dus ik kan hem makkelijk bedienen. Dan maakt hij ofwel een actie ofwel scoort hij. Met zo iemand is het simpel om samen te spelen."

  "Ik zie Monaco niet als een mislukking"

  Leicester was een reddingsboei voor Tielemans, die bij Monaco als een van de oorzaken van de neergang werd gezien. "Er waren heel wat negatieve zaken bij Monaco, dus het was het goeie moment om te vertrekken."

   

  "Toch zie ik Monaco niet als een mislukking. Dat is gazettenpraat. Ik heb daar heel veel geleerd van mijn trainers en ploegmaats. Ik denk nog altijd dat dat de goeie stap was. Ik was daar klaar voor. En nu is Leicester de goeie stap."

   

  Tielemans kreeg bij Monaco ook voor het eerst te maken met kritiek. "Je weet dat je dat als profspeler ooit zal krijgen. Ik moest vooral leren omgaan met de concurrentie. De ene match spelen, dan weer niet, dan weer wel,... Dat was ik niet gewoon."

   

  "Ik heb veel over mezelf geleerd in Monaco en ben daar mentaal sterker geworden. Maar hier bij Leicester heb ik het voetbalplezier teruggevonden. Ik zie dit niet als een revanche. Dit is gewoon een nieuwe stap in mijn carrière."

  "We zullen wel zien of ik hier blijf"

  Bij de fans van Leicester valt Tielemans alvast in de smaak. Zij willen dat de club hem definitief overneemt van Monaco in de zomer, naar verluidt voor 45 miljoen euro. "Over de prijs wil ik het niet hebben, want dat is opnieuw gazettenpraat. We zullen het wel zien in de zomer. In principe keer ik gewoon terug naar Monaco."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend