• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Een record: Shiffrin slalomt naar 15e WB-zege van het seizoen

  Mikaela Shiffrin heeft tijdens de wereldbekermanche in Tsjechië de slalom op haar naam geschreven. De 23-jarige Amerikaanse schreef zo geschiedenis. Het was haar 15e zege van het seizoen en dat deed nog geen enkele skiër haar voor. 

  In zowel de WB-stand van de discipline als de algemene WB-stand is Shiffrin al zeker van eindwinst, maar er viel wel nog wat eer te rapen voor de Amerikaanse skiester. Zo voegt ze met deze slalomzege een 15e overwinning toe aan haar erelijst van het seizoen.

   

  Shiffrin doet nu beter dan de Zwitserse Vreni Schneider, die in het seizoen 1988-1989 14 maal de beste was. Shiffrin eindigde met een totaaltijd van 1'38"98. Hiermee hield ze de Zwitserse Wendy Holdener en de Slovaakse Petra Vlhova achter zich.