• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM-legioen gelooft in de promotie: "Ons krijgen ze niet klein"

  De KVM-fans geloven in de promotie.

  Vanavond spelen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk het eerste finaleduel in 1B. De KVM-supporters kregen vorige week een harde klap te verwerken, maar geloven toch rotsvast in de promotie van hun club.

  "Dit kan alleen in België"

  Sporza ging een dag voor de wedstrijd polsen in de fanshop van KV Mechelen. Hoe is het met de zenuwen gesteld? "Je voelt dat de wedstrijd bij iedereen in Mechelen leeft", zegt supporter Deán Ferremans. 

   

  "Met de VAR konden we eventueel al kampioen zijn. Die is er nu wel en iedereen praat er ook over. Er hangt een beetje een negatieve sfeer na vorige week, maar we hebben toch het gevoel dat we dat kunnen omdraaien. De kansen zijn 50-50, het zal afhangen van details."

   

  Dat verwacht ook Rudi Van Espen, die de tickets voor zijn supportersclub kwam afhalen. "Toch heeft KVM de hele competitie gedomineerd. Probeer maar eens in het buitenland uit te leggen dat de ploeg met veruit de meeste punten geen kampioen is. Dat kan alleen in België. Vorige week was een klap, maar die komen we wel te boven. Ons krijgen ze niet klein."

  Probeer maar eens in het buitenland uit te leggen dat de ploeg met veruit de meeste punten geen kampioen is. Dat kan alleen in België.

  Rudi Van Espen

  "Beerschot heeft een licht voordeel"

  Er werden in de fanshop ondertussen al 6.500 tickets verkocht voor de terugwedstrijd van volgende week. "Dat is heel wat na amper 3 dagen", zegt Steven Tuyls. "Vooral online gaat het snel. Het is druk geweest. We zijn heel wat gewoon in Mechelen, maar je voelt dat dit een speciale wedstrijd is. De mensen willen erbij zijn."

   

  Kenneth Van den Bosch volgt het volgende week vanaf de eerste rij. "Het zal "vollen bak" zijn. Eigenlijk had dit een overbodige wedstrijd moeten zijn. KVM had al lang kampioen moeten zijn. Ik denk dat het niet gemakkelijk zal zijn. Beerschot heeft volgens mij een licht voordeel. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd."

   

  KV Mechelen leek vorige week zeker van de promotie, maar gaf het toch nog weg. Barman Freddy Buelens was al klaar voor het titelfeest. "Jammer genoeg viel dat kaarenhuisje in elkaar. Maar goed, het is zo. Ik hoop dat het nog goedkomt nu. De heenwedstrijd zenden we alvast uit op grote schermen. Er mogen heel weinig supporters mee naar Beerschot en niemand wil de wedstrijd missen."

  Eigenlijk had dit een overbodige wedstrijd moeten zijn. KV Mechelen had al lang kampioen moeten zijn.

  Kenneth Van den Bosch