• home
 • video
 • pas verschenen

  Messoudi: "Mentaal heeft Beerschot Wilrijk een voordeel in de finale"

  Karl Vannieuwkerke en Mo Messoudi

  Karl Vannieuwkerke en Mo Messoudi in onze webhoek.

  Vanavond opent Beerschot Wilrijk in eigen huis de finale van eerste klasse B. "We mogen niet als blinden naar voren stormen", beantwoordde  middenvelder Mo Messoudi deze week een van uw vragen op ons Facebookkanaal.

  Hoe hoog schat je de kansen in van Beerschot Wilrijk in? (Bjorn Alen)

  Mo Messoudi: "Ik denk dat we een enorm mentaal voordeel hebben door op het laatste moment toch nog die periodetitel binnen te halen. Anderzijds heeft KV Mechelen enorm veel kwaliteiten. Ze hebben het grootste aantal punten behaald in de reguliere competitie. En ze hebben meer ervaring dan Beerschot Wilrijk."

   

  "Wij hebben wel de ervaring van de finale vorig jaar. In onze basiself zitten 6 à 7 spelers die vorig jaar meededen in die finale."

  Moeten jullie offensief of defensief spelen tegen KV Mechelen? (Wannes Van den Bulck)

  Mo Messoudi: "De Europese regels gelden. Als we thuis een doelpunten tegen krijgen, kan dat dodelijk zijn. Het zal zeker zaak zijn om niet als blinden naar voren te stormen. Thuis moeten we sowieso de 0 proberen te houden en we het juiste moment vinden om tegen te prikken."

  Wie schat je het hoogst in: Vrancken of Vreven? (Koen De Clercq)

  Mo Messoudi: "Ik heb nooit met Vrancken samengewerkt als trainer, wel als speler. Maar ik denk dat onze coach Vreven iets meer ervaring heeft. Vrancken heeft net als Vreven bij Lommel gewerkt. Maar hij had nog nooit in 1A of 1B een team geleid als hoofdtrainer. Maar wat Vrancken neerzet met KV Mechelen, 25 wedstrijden zonder nederlaag, dat is mooi."

  Ga je nog enkele jaren voetballen? (Kevin Van Huffelen)

  Mo Messoudi: "Enkele jaren zal dat niet meer zijn. Ik ben nu 35. Eerst zullen we proberen die promotie binnen te halen. Daarna zal ik beslissen of ik voortdoe of niet. Ik ben nog fit, maar ik kom op een leeftijd dat ik een keuze moet maken."

  Denk je dat Lierse-Kempenzonen volgend jaar in 1B speelt? (Jorren Celis)

  Mo Messoudi: "Ik heb zelf in de amateurliga gespeeld met Beerschot Wilrijk. Dat is ook met play-offs en halvering van de punten bij de eerste 4. Er is nog veel mogelijk in die reeks. Thes Sport staat nog altijd eerste. Maar Thes zal sowieso geen licentie krijgen om te promoveren. Ik verwacht wel dat Lierse-Kempenzonen zal meestrijden voor de promotie. Maar het is moeilijk in te schatten wie het zal halen."

  Finale eerste klasse B (heen)

  einde
  00

  De volledige vragenronde voor Mo Messoudi op ons Facebookkanaal: