• home
 • video
 • pas verschenen

  "Typische United-avond", "Belachelijk resultaat" & "Go f*ck yourselves"

  Lukaku viert, Mbappé baalt

  Lukaku viert, Mbappé baalt

  De reacties na de onwaarschijnlijke Champions League-avond in Parijs konden niet uiteenlopender zijn. "Een typische United-avond", volgens Solksjaer, "Een volkomen belachelijk resultaat", aldus Tuchel. En de reactie van Neymar bleef ook wel even hangen...

  Lukaku: "Een mirakel? Neen, niet echt"

  "Voor de wedstrijd hadden we hoop en wisten we dat als we defensief goed stonden, we kansen zouden creëren. We hadden wel wat geluk, want ze maakten zelf defensieve fouten", reageerde doelpuntenmaker Lukaku na de match.

   

  "Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar het was de mentale kracht en de ploeggeest die het verschil maakten. We wisten dat we geduld moesten hebben en het belangrijkste was om het eerste doelpunt te maken. Dat gaf ons dan ook veel vertrouwen."

   

  "Een mirakel? Niet echt. United heeft al grote successen behaald in het verleden. Ik denk dat dat iets is wat we elke wedstrijd proberen te laten zien. Zolang de scheidsrechter niet heeft afgefloten, laten we nooit begaan. Ik denk dat we dat vandaag opnieuw lieten zien."

  Solskjaer: "Een typische ManUtd-avond"

  "Het was een typische Manchester United-avond", vond coach Solskjaer. "We hadden een plan, de spelers waren geweldig, gefocust en volgden alle instructies vanop training op. Dit was het best mogelijke scenario. We wisten dat we zouden afzien, maar de fans, spelers, de staff, iedereen zijn enorm trots."

   

  "Gisteren zagen we de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax  en ook die van Barcelona tegen PSG uit het verleden hebben we nog eens bekeken (toen boog Barça de 4-0 uit de heenmatch om met een 6-1-zege in Camp Nou, red). Het zijn scenario's die vergelijkbaar zijn en die laten zien dat de ploeggeest in het voetbal enorm belangrijk is."

  Tuchel: "Een volkomen belachelijk resultaat"

  "Het is makkelijk uit te leggen: we controleerden de eerste 30 minuten, maar hebben twee cadeaus weggegeven in de eerste helft", reageerde PSG-coach Tuchel na het CL-drama. "We speelden met veel kwaliteit en een goede mentaliteit en creëerden veel kansen. En helemaal uit het niets legt United er twee in doel."

   

  "Het was een volkomen belachelijk resultaat. Ik heb hetzelfde gevoel als in de beker waarin we tegen Guingamp verloren in een onmogelijke wedstrijd, met drie strafschoppen. Ik had nooit het gevoel dat United hier zou komen winnen, maar ze hebben het gedaan, dus gefeliciteerd. Maar..."

   

  In het slot was er een hoofdrol weggelegd voor de VAR. "Ja, natuurlijk ben ik voorstander van de VAR. Maar ik heb het gevoel dat het schot niet gekadreerd was, dus een strafschop was niet de logische keuze. Ik heb de fase niet gezien, maar de scheidsrechter moet de strafschop wel eens uitleggen, want de regel is helemaal niet duidelijk."

   

  PSG spendeerde de afgelopen jaren een fortuin aan hun sterrenteam, maar zal de Champions League opnieuw niet winnen. Grote man Nasser Al-Khelaïfi, die de club sinds 2011 overnam, was dan ook enorm ontgoocheld. "Ik begrijp niet hoe we dit hebben verloren. Ja, ik vertrouw de coach nog, we moeten beslissingen nemen met een koel hoofd. Dit is niet het moment, we moeten eerst kalmeren."

  Ik had nooit het gevoel dat United hier zou komen winnen, maar ze hebben het gedaan, dus gefeliciteerd. Maar...

  PSG-coach Thomas Tuchel

  Neymar woedend op VAR: "Dit kan nooit hands zijn"

  Na de nederlaag excuseerde Thiago Silva zich nog bij de supporters. "Het is moeilijk om te spreken, het is een schande. We zaten op een goede reeks en toch eindigt het hier weer, dat is voetbal, niets werkte vandaag. Ik vraag onze fans om ons te vergeven."

   

  Maar de opvallendste reactie kwam er misschien wel van Neymar, die evenwel niet op het veld stond door een blessure. De Braziliaan had het niet zo begrepen op de late strafschop. Op Instagram (zie foto) liet hij zich helemaal gaan op de VAR. "Dit is een schande! De UEFA kiest vier mannen die niets kennen van voetbal om dan de beelden vertraagd te herbekijken. Dit kan nooit hands zijn, hoe maak je zelfs hands achter je rug? Go f*ck yourselves."