• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen: "Werken mee met gerecht om zaak zo snel mogelijk op te klaren"

  " "

  Op het terrein gaat het Moeskroen de laatste weken voor de wind met 18 op 18.

  Moeskroen, dat gisteren geconfronteerd werd met geblokkeerde rekeningen en een voorlopige bewindvoering,  belooft zijn medewerking te verlenen aan het onderzoek van het gerecht. Dat verklaart de voetbalclub in een mededeling.

  Gisteren heeft de onderzoeksrechter de rekeningen van Moeskroen laten bevriezen en 2 interim-beheerders aangesteld. Het gerecht onderzoekt witwaspraktijken en onwettige aandeelhoudersconstructies bij de club. 

   

  "We blijven meewerken met het gerecht om de zaak zo snel mogelijk op te klaren", klinkt het nu kort op Le Canonnier. "Door de aanstelling van de 2 voorlopige bestuurders kan de club haar engagementen nakomen tegenover spelers, staf, personeel, administratie en leveranciers,... De directie en raad van bestuur blijven in het zadel en blijven zorgen voor de dagelijkse werking."

   

  Het onderzoek in Moeskroen staat volledig los van het grote dossier over fraude en matchfixing dat de Belgische voetbalwereld al maanden op zijn grondvesten doet daveren.