• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgisch-Duitse biatleet woedend na dopingrazzia: "Ik kots van jullie"

  De politie houdt halt bij het hotel van de Oostenrijkers.

  Op het WK noordse ski in Oostenrijk heeft de politie 5 langlaufers opgepakt in verband met een grootschalig dopingonderzoek. De Belgisch-Duitse biatleet Michael Rösch reageert verbolgen. "Slappelingen", foetert hij op zijn Facebookpagina.

  Grootschalig bloeddopingnetwerk

  De langlaufwereld staat in rep en roer. Gisteren zijn tijdens het WK noordse ski 9 verdachten gearresteerd in een grootschalig dopingonderzoek. Het gaat onder anderen over 5 langlaufers: twee Oostenrijkers, twee Esten en een Kazach. Eén atleet werd op heterdaad betrapt toen hij aan een bloedinfuus lag. De Oostenrijkse politie hield ook een Duitse dokter aan, hij zou de spil zijn van een grootschalig dopingnetwerk.

   

  "Ik kots van jullie", reageert Michael Rösch razend op Facebook. "Aan alle bedriegers en dopingzondaars: "Ik hoop dat jullie je verdiende straf krijgen." Sport staat voor eergevoel, eerlijkheid en karakter. Niet voor bedrog en hebzucht."

   

  "Andere sporters trainen zich elke dag te pletter om hun beste niveau te halen", gaat de Belgisch-Duitse biatleet voort. En jullie slappelingen belazeren de boel gewoon? Dan word ik liever laatste op een eerlijke manier!"

   

  "We hebben jullie echt niet nodig in onze sport, op geen enkele manier! En kom niet met het argument dat jullie geen keuze hadden. Iedereen heeft de keuze om op het rechte pad te blijven. Blijf allemaal clean", besluit Rösch zijn betoog met een rist uitroeptekens.

   

  Donderdagavond werden drie van de vijf opgepakte skiërs opnieuw vrijgelaten. Twee Oostenrijkers en een Kazak legden een uitgebreide getuigenis af aan de speurders. Zij werden vrijgelaten. Twee Estse atleten en twee vermoedelijke handlangers zitten nog steeds vast in Oostenrijk, omdat hun ondervraging nog niet is afgerond.

  Andere sporters trainen zich elke dag te pletter om hun beste niveau te halen. En jullie slappelingen belazeren de boel gewoon? Dan word ik liever laatste op een eerlijke manier!

  Michael Rösch

  Het Facebookbericht van Michael Rösch:

  Michael Rösch

  Michael Rösch (35) is een Duitse biatleet die vorig jaar voor ons land naar de Winterspelen ging. Vorige maand zette hij een punt achter zijn carrière.