• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel rijdt nog Franse rittenkoers tussen Ronde en Brabantse Pijl

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel kan de eerste Nederlander worden op de erelijst van de Ronde van de Sarthe.

  Mathieu van der Poel heeft nog een extra (ritten)koers toegevoegd aan zijn voorjaarsprogramma. De Nederlander heeft zijn deelname bevestigd aan de Ronde van de Sarthe.

  Op 7 april sluit Mathieu van der Poel het eerste luik van zijn voorjaar af in de Ronde van Vlaanderen, 2 dagen later zal hij al opnieuw aan de start staan van een koers in voorbereiding op het 2e luik, met de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

   

  Corendon-Circus is een van de 17 teams die zullen deelnemen aan de Ronde van de Sarthe, een vierdaagse rittenkoers in de buurt van Le Mans. Bij de voorstelling pakte de organisatie groot uit met de naam van Van der Poel. Zijn grootvader Raymond Poulidor reed in 1977 mee in een van de eerste edities voor profs en werd 4e in het eindklassement. Van der Poel heeft dus al meteen een doel.

   

  De Ronde geeft de Nederlandse kampioen in ieder geval de gelegenheid om zijn kasseibenen in te wisselen voor zijn klimmersbenen, want er moet heel wat geklommen worden in de 67e editie. Wanty-renner Guillaume Martin is de titelverdediger.