• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel wordt 15e op slotklim: "Ik raapte nog veel renners op"

  Remco Evenepoel.

  Remco Evenepoel zet zijn eerste stapjes in de WorldTour.

  Remco Evenepoel (19) heeft zich bergop voor het eerst kunnen meten op WorldTour-niveau met de grote jongens. De wielerbelofte eindigde 15e in de eerste bergrit in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik mag tevreden zijn", zegt de jonge Belg van Deceuninck-Quick Step.

  De etappe naar Jebel Hafeet (179 kilometer) was voor Remco Evenepoel het eerste echte examen bergop bij de profs. "Tot op 5 kilometer van de finish kon ik de toppers volgen, maar daarna moest ik op zoek naar mijn eigen tempo. Dat is goed gelukt en ik raapte nog veel renners op. Ik mag tevreden zijn", reageert Evenepoel.

   

  "Ik loste op 5 kilometer van de aankomst omdat het gewoon te lastig werd. Het leek me verstandiger om in mijn eigen tempo te klimmen. Dat was de beste keuze. Ik word hier 15e en dat is niet slecht."

   

  "Het was een leerrijke ervaring en ik ben tevreden. Nu moet ik goed recupereren, want morgen volgt er weer een lastige aankomst." Dan finisht het peloton op de Hatta Dam, wellicht meer voer voor de punchers dan voor de klimmers.

  Wie eindigde na Evenepoel vandaag?

  1. Alejandro Valverde (Spa) - in 4u44'50"
  15. Remco Evenepoel - op 56"
  16. Michal Kwiatkowski (Pol) - z.t.
  20. Rui Costa (Por) - 1'04"
  22. Gianni Moscon (Ita) - 1'09"
  23. Tejay van Garderen (VS) - 1'17"
  25. Vincenzo Nibali (Ita) - z.t.
  60. Richie Porte (Aus) - 7'55"

  Lefevere: "Hij heeft geen enkele reden om ontgoocheld te zijn"

  Ook ploegmanager Patrick Lefevere was in zijn nopjes. "Remco heeft het goed gedaan", vertelt hij. "Als je ziet welke namen hij allemaal achter zich laat, dan moet je niet klagen als manager."

   

  "Maar Remco is nog altijd maar 19 jaar. Hij is hier in de eerste plaats om te leren. We leggen hem geen druk op. Ik had hem vooraf ook gezegd dat hij zich niet druk moest maken. Hij moest volgen en geen aanvallen plaatsen. Hij heeft geen enkele reden om ontgoocheld te zijn, integendeel."

   

  "Bovendien is deze rittenkoers geen hoofddoel. Als hij tegen eind april, begin mei goed is in de Ronde van Romandië, dan ben ik een tevreden man. Hij heeft dus nog tijd."

  "Het gevoel is goed voor de komende ritten"