• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans grijpt ook in Calgary net naast top 10-plek

  Kim Meylemans (archief).

  Kim Meylemans is in Calgary 11e geworden op de op een na laatste wereldbekermanche van het seizoen. Onze landgenote was na twee runs 1"91 trager dan de Canadese winnares. Later vandaag staat de laatste manche van het seizoen op het programma op dezelfde baan. 

  De 22-jarige Meylemans werd 12e in haar eerste run in Canada en 13e in haar tweede run. Met haar tijd van 1'56"43 landde ze zo net buiten de top 10. Ook tijdens de vorige manche in Lake Placid moest Meylemans tevreden zijn met de 11e plaats.

   

  De zege was voor de Canadese Mirela Rahneva (1'54"52). Ook op het derde schavotje stond een Canadese skeletoni: Elisabeth Maier. Plaats twee was voor de Duitse Tina Hermann.

   

  Kim Meylemans krijgt nog eens een herkansing op deze baan want vannacht Belgische tijd vindt ook de laatste wereldbekermanche van het seizoen plaats in Calgary. Er zijn dit weekend twee wedstrijden omdat in het begin van het seizoen de manche in Königssee afgelast werd.

   

  Begin maart maakt Kim Meylemans zich dan op voor het WK in Whistler, ook in Canada.