• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish hekelt dokters na 2 jaar ellende: "Ze hebben het verprutst"

  Mark Cavendish

  Mark Cavendish heeft altijd het hart op de tong gehad, maar of ze daar bij Dimension Data nu zo blij mee zullen zijn?

  Mark Cavendish is een van de sterren die vanaf zondag van start gaan in de UAE Tour. Maar de ster van Cavendish fonkelt al een tijdje niet meer en daarvoor wijst hij de dokters met een beschuldigende vinger.

  Iets meer dan een jaar geleden won Mark Cavendish in de Ronde van Dubai voor het laatst een wedstrijd. Toen al was het bijna exact een jaar geleden dat de Brit zijn snelle benen nog eens kon doen spreken, toen hij een ritje meekaapte in de Ronde van Abu Dhabi.

   

  Je zou kunnen denken dat Cavendish ook nu weer zal herleven in de Emiraten, maar zelf is hij somber gestemd. "Ik zal mijn best doen, maar ik ben nog niet in topvorm", vertelt de voormalige wereldkampioen bij de ploegvoorstelling in Abu Dhabi.

   

  "Het was niet makkelijk de voorbije 2 jaar. Ik heb gesukkeld met dat virus. Door foute diagnoses van de dokters waren het lastige jaren. Ze hebben het verprutst, het was niet mijn fout. Ik kon er weinig aan doen en dat is vervelend. Hopelijk ligt het nu achter mij."

   

  Cavendish zal het in de UAE Tour, de 2e WT-rittenkoers van het seizoen, in de sprints onder meer moeten opnemen tegen Elia Viviani, Fernando Gaviria, Marcel Kittel, Alexander Kristoff en Caleb Ewan.