• home
 • video
 • pas verschenen

  Everts met infectie opnieuw opgenomen in ziekenhuis

  Stefan Everts tijdens zijn revalidatie.

  Stefan Everts tijdens zijn revalidatie.

  Stefan Everts (46) is gisteren opnieuw opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Leuven. De tienvoudige wereldkampioen motorcross had de laatste dagen erg veel pijn in zijn rechtervoet. 

  Uit onderzoek is gebleken dat Everts een infectie in één van de wondjes aan zijn voet heeft opgelopen. Die infectie moet nu intraveneus met antibiotica behandeld worden. Het is dus zeker geen nieuwe opstoot van malaria.     

   

  Everts zit nog volop in zijn revalidatie na een zware malaria-aanval die hij eind vorig jaar opliep en die hem bijna het leven kostte. Hij zal nu twee tot zes weken in het ziekenhuis moeten blijven, zodat de antibiotica hun werk kunnen doen.     

   

  "Natuurlijk is dit een mentale opdoffer", zegt Everts. "Vooral ook omdat we de voetenverzorging minutieus hebben opgevolgd en uitgevoerd. Nu ja, ik wist dat mijn herstel een werk van lange adem zou worden, met af en toe een obstakel. Maar ook deze hindernis zal ik nemen."     

   

  Stefan Everts heeft 10 wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Momenteel is hij aan de slag als teammanager.

   

  Everts kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.