• home
 • video
 • pas verschenen

  Simeone en Ronaldo zorgen voor controverse met gebaren

  Gebaren van Atletico Madrid-trainer Diego Simeone en Juventus-speler Cristiano Ronaldo in de Champions League waren evenveel besproken als het 2-0-eindresultaat. 

  "Je hebt ballen nodig"

  Diego Simeone is een passioneel man. De manier waarop hij dat na de openingsgoal van Jose Gimenez tegen Juventus onderstreepte, was opmerkelijk. Hij greep met twee handen zijn edele delen vast.

   

  "Het symboliseert dat we ballen hebben", legde hij na de match uit. "Veel ballen. Ik toonde dat al door Costa en Koke in de basisploeg te zetten na een maand waarin ze niet speelden. Je hebt ballen nodig en moet die tonen." Simeone deed soortgelijke gebaren vroeger ook al als speler.

  Vijf keer de Champions League gewonnen

  Cristiano Ronaldo pakte uit met een minder obseen, maar niet minder besproken gebaar. Hij stak vijf vingers op naar de fans van Atletico Madrid als symbool voor de vijf keer dat hij de Champions League won. Bij het verlaten van het stadion na de match deed hij dat nog eens over en maakte ook een 0, het aantal keer dat Atletico de Champions League won.

   

  Ronaldo toonde zich een slechte verliezer, maar er waren ook verzachtende omstandigheden. De hele wedstrijd uitgefloten worden is de Portugees ondertussen wel gewoon, maar de Atletico fans zongen ook liederen waarin ze hem een verkrachter noemden en hem dood wensten.

  Ook aan de pers toont Ronaldo nog eens zijn 5 vingers