Mannaert: "Kansen zijn 50-50 voor uitmatch op Champions League-niveau"

  " "

  Club Brugge verdedigt morgenavond op het veld van Salzburg een 2-1-zege uit de heenmatch.

  Club Brugge is vanochtend met veel vertrouwen naar Salzburg gereisd. "Ik heb een dubbel goed gevoel", legt CEO Vincent Mannaert uit. "Het is een tijdje geleden dat we nog Europees konden overwinteren. En we hebben een goeie week achter de rug met zeges tegen Salzburg en Genk."

  Bekijk het interview met Mannaert:

  "Weer in de schwung gekomen"

  Met de return in Oostenrijk en Anderlecht-Club Brugge van zondag maakte Club vorige week gewag van 4 finales op een rij. Voorlopig scoort het aan 100 procent. "De balans kan dus niet anders dan positief zijn. Dat je dat in de 2e helft tegen Salzburg en in de hele match tegen Genk doet met goed voetbal geeft een extra goed gevoel."

   

  Brugge is back, klonk er zondag. Is die mindere periode dan vergeten? Mannaert: "Het gaat vlug op en neer. We hadden een wat ontgoochelende start na Nieuwjaar. We wisten dat de matchen tegen Salzburg en Genk niet allesbepalend, maar wel belangrijk waren om weer in de schwung te komen van de topwedstrijden die we voor Nieuwjaar gespeeld hebben. Dat is gelukt."

  " "

  Wesley maakte vorige week de 2-1.

  "Er zal een heel goed Club nodig zijn"

  De CEO van Club Brugge ziet het morgen in Oostenrijk helemaal zitten: "Ik heb altijd vertrouwen in een goeie afloop. Maar ik schat de moeilijkheidsgraad hoog in. Ik vergelijk het met een uitwedstrijd op Champions League-niveau. Het is een heel goed elftal met een fantastische thuisreputatie in de competitie en Europa. Er zal een heel goed Club Brugge nodig zijn om verder te gaan."


  "Ik schat de kansen op 50-50. 2-1 is goed, omdat je weet dat een gelijkspel volstaat. Anderzijds volstaat voor hen ook een kleine 1-0-zege door hun uitdoelpunt."


  In de Champions League op Dortmund bewees Club dat het op een 0-0 kon spelen tegen een heel goeie ploeg. Voor Mannaert zijn de omstandigheden nu toch enigszins anders: "Omdat we toen over geen offensieve flankspelers beschikten. Die hebben we nu wel. Ook Dennis kan weer spelen. Ik verwacht dat we offensief iets meer kunnen brengen dan enkel mikken op die 0-0. Al voetbalden we in Dortmund ook wel nog een paar goeie kansen bij elkaar."

  Salzburg is een heel goed elftal met een fantastische thuisreputatie in de competitie en Europa.

  Vincent Mannaert

  "Nog geen akkoord over contractverlenging met Leko"

  Ivan Leko kreeg na Nieuwjaar hier en daar kritiek, voor het eerst ook van de fans. Maar de laatste weken scoorde hij goeie punten. Mannaert beaamt: "Dat deed hij ook voor Nieuwjaar en vorig seizoen. Je weet dat als je bij een topclub werkt - in welke positie ook - dat die druk er altijd is en dat die toeneemt op het moment dat de resultaten wat minder zijn."


  "Maar het seizoen is nog lang. En de trainer heeft zeker een grote verdienste in deze fantastische week."

   

  Hoe zit het met de contractverlenging van de Kroaat? "We hebben al verschillende keren samengezeten. Voorlopig nog zonder akkoord, maar we zijn het erover eens dat we een heel goeie ploeg hebben, dat we het goed willen blijven doen in Europa en we weer kampioen willen spelen."