• home
 • video
 • pas verschenen

  Club pakt zuurverdiend punt in Dortmund en is zeker van EL na de winter

  1. 45' - Geel - Paco Alcácer
  2. 14' - Geel - Stefano Denswil
  1. 90+2' - Verv. Ruud Vormer door Saulo Decarli
  2. 90+2' - Verv. Wesley Moraes door Loïs Openda
  3. 90' - Verv. Axel Witsel door Thomas Delaney
  4. 80' - Verv. Abdou Diallo door Achraf Hakimi
  5. 76' - Verv. Dennis door Mats Rits
  6. 73' - Verv. Raphaël Guerreiro door Jadon Sancho

  Club Brugge heeft de Duitse competitieleider Dortmund op 0-0 gehouden in eigen huis. Dortmund is met dat punt zeker van de 1/8e finales, Club was voor de match al zeker van de 3e plaats.

  Dortmund-Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: De gesloten verdediging van Club Brugge houdt iets na het uur toch opendeur en rolt zo de rode loper uit voor Marco Reus. De Dortmund-aanvoerder steekt de bal onbegrijpelijk naast.

   

  • Man van de Match: Brandon Mechele was de rots in de branding achterin bij Club Brugge. Zijn positiespel was onberispelijk en hij pakte regelmatig uit met een cruciale laatste tackle.

   

  • Opvallend: Club Brugge houdt voor de 2e keer op een rij de 0. Dat was hen nog nooit gelukt in de groepsfase van de Champions League.

  Het journaal laat met o.a. de 0-0 van Club Brugge tegen Dortmund in de CL

  Povere match verdient niet beter dan 0-0

  Door de 2-0-zege van Atletico tegen Monaco wist Club Brugge al voor de aftrap dat het zeker was van Europees voetbal na de winterstop. Enkel een mirakel kon er nog voor zorgen dat dat in de Champions League was.

   

  Club lekte de voorbije matchen doelpunten en dus hamerde Ivan Leko, ook met zijn basisopstelling met Amrabat, op een stevige organisatie. De blauw-zwarte bus, voor de gelegenheid rood-wit, werd onbeschaamd voor het doel geparkeerd.

   

  Het volstond om Dortmund te frustreren, want verder dan 2 - weliswaar grote - kansen van Pulisic en Reus kwamen de Duitsers niet. Club aasde op de tegenaanval, maar die stokte doorgaans ter hoogte van de middenlijn.

   

  De 2e helft bracht geen beterschap. Dortmund toonde aanvankelijk meer dadendrang, maar borg die toch weer snel op. Met schoten van Dennis en Vanaken geraakte Club zelfs eens aan de overkant, al kon Bürki zijn handschoenen ongebruikt weer in de verpakking steken. Met 0-0 kreeg de match de uitslag die het op basis van het spelbeeld verdiende.

  Leko: "Fantastisch wat we hebben gedaan tegen dit Dortmund"

  Vanaken: "Soms is het nodig om goed in blok te spelen"

  Vormer: "Super! Compliment aan het team"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-0. .
  3. tweede helft, minuut 94. Poulain kopt tot 2 keer toe het gevaar weg. Dit moet toch de laatste kans voor Dortmund geweest zijn?
  4. tweede helft, minuut 94. Nog een laatste rush van Pulisic, maar Mechele bekroont zijn sterke match met een goeie tackle. Wel een corner.
  5. tweede helft, minuut 93. De laatste seconden tikken weg. Voor Dortmund lijkt het niet meer echt te hoeven.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Saulo Decarli erin, Ruud Vormer eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Wesley Moraes eruit
  8. tweede helft, minuut 92. Nog dubbele wissel. We zijn al in de 2e van 3 extra minuten aanbeland, maar toch gooit Ivan Leko nog 2 verse krachten in de arena. Openda en Decarli krijgen nog wat speeltijd.
  9. tweede helft, minuut 90. "Het is een frustrerende avond geweest voor Wesley". Tom Boudeweel (Sporza).
  10. tweede helft, minuut 90. Bijna een identieke ongelukkige tegengoal als in de heenmatch, maar nu caprioleert de bal in de handen van Horvath en niet over de doelman zoals in Brugge.