• home
 • video
 • pas verschenen

  Indonesië wil Olympische Spelen in 2032 organiseren

  " "

  De slotceremonie van de 18e Asian Games op 2 september in het Gelora Bung Karno Stadium in Jakarta.

  Na de succesvolle organisatie van de 18e Aziatische Spelen vorig jaar heeft Indonesië zich kandidaat gesteld als inrichter van de Olympische Spelen in 2032. Dat heeft het staatsnieuwsagentschap meegedeeld.

  Van 18 augustus tot 2 september vonden op de eilandenarchipel de 18e Asian Games plaats in de steden Jakarta en Palembang. 45 landen namen deel en Indonesië kreeg veel lof voor de organisatie en het verloop van het multi-event van het continent.

   

  De Indonesische ambassadeur in Zwitserland heeft vorige week een kandidaatsbrief van president Joko Widodo aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overhandigd. "Het IOC heeft de capaciteiten van Indonesië tijdens de Asian Games en Asian Paragames erkend. We zien dat als een stevige basis", zegt ambassadeur Muliaman D. Hadad aan persagentschap Antara.

   

  Als het Zuid-Aziatische land de Olympische Zomerspelen mag organiseren, wordt het het 4e Aziatische land dat die eer te beurt valt na Japan, China en Zuid-Korea. Het IOC kiest de gastheer voor 2032 in 2025.

   

  Indonesië lijkt wel stevige concurrentie uit de regio te zullen krijgen. India bereidt ook een kandidatuur voor en Noord- en Zuid-Korea denken mogelijk aan een gezamenlijke bid. 

   

  De volgende Spelen - in 2020 - zijn ook in Azië: in Tokio. Daarna gaat het naar Parijs (2024) en Los Angeles (2028).