• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko bedankt Vormer met een kus: "Ik ben goed met de coach"

  " "

  Een kus van de coach en een bank vooruit: Leko is maar wat blij met de 3-1 van zijn aanvoerder.

  Club Brugge heeft gisteren de topper tegen Racing Genk resoluut naar zijn hand gezet. Toen in het slotkwartier plots de 2-1 viel, verhinderde Vormer met een snelle 3e Brugse goal een spannend slot. Coach Ivan Leko bedankte zijn aanvoerder met een innige omhelzing.

  Club was heel de match baas, maar de 20e goal van topschutter Samatta in minuut 77 kon een korreltje in het raderwerk zijn. Een minuut later was Vormer er als de kippen bij om dat gevaar te bedwingen: hij tikte fraai een voorzet van Diatta binnen.

   

  De aanvoerder liep naar de coach en de 2 vierden innig.  Leko gaf Vormer zelfs een kus. Dat was een heel ander beeld dan 2 weken geleden tegen AA Gent, toen Vormer nog furieus reageerde bij een wissel. De 2 zijn weer dikke vrienden.

   

  "De media maken het altijd weer groter dan het is", vertelde Vormer meteen na de match aan Sporza op Radio 1.

   

  "Ik kan heel goed overweg met Leko. Ik was het alleen niet eens met zijn wissel. Dat toonde ik niet op de goeie manier. Laten we dat dus snel vergeten."

   

  Was Vormer bewust naar de coach gelopen na zijn belangrijke doelpunt? "Ja", gaf hij toe, "en ook omdat ik een slokje wou drinken", knipoogde de Nederlander.

   

  Wat dacht Vormer bij de 2-1? "Dat we gewoon door moesten gaan. Zij moesten ook nog komen. Dan valt die derde juist op het goeie moment. Het was een fantastische actie van Diatta. En dan moet je gokken wanneer de bal daar komt."

   

  De synergie tussen publiek en ploeg was ook de kapitein van Club opgevallen: "Dat is ongekend." Het supporterslegioen zingt - na enkele mindere weken - weer "Ivan Leko's Bruges Army". Vormer: "En terecht toch. Het gaat goed. We moeten deze lijn doortrekken en als collectief heel ver komen."

  "We fokken elkaar op"

  In plaats van 14 punten is het verschil met Genk nu 8 punten. Het vertrouwen bij Club is groot. "Zeker, kan de titel nog. Maar ook bij een gelijkspel of verlies zat het er nog in. Met 8 puntjes zijn we weer op de goeie weg."

   

  "Het was een heel goeie wedstrijd van Club, qua agressie, qua grinta. Het was perfect: ondanks het hele moeilijke veld hebben we een heel goed Brugge gezien. Ik denk dat dat het Brugge was van de 2e helft tegen Salzburg."

   

  Club hield het fysiek een hele match vol. Vormer weet hoe dat komt: "Omdat je elkaar opfokt. We hebben nu gasten die elkaar opfokken. Dat heb je nodig. Je moet elkaar steunen als collectief. Individueel schiet het niet op."