• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM mist De Camargo (even) in promotiestrijd: "Hij heeft vriend en vijand verbaasd"

  Igor De Camargo zit twee matchen op het strafbankje.

  In de laatste rechte lijn van de tweede periode in eerste klasse B moet KV Mechelen het twee wedstrijden zonder de geschorste Igor De Camargo zien te rooien. Hoe doorslaggevend zal zijn afwezigheid zijn? Commentator Niko Lainé: "KVM moet zonder De Camargo nu niet anders voetballen."

  "Hij scoorde aan de lopende band en daar had niemand op gerekend"

  De Geschillencommissie legde Igor De Camargo deze week een schorsing van twee wedstrijden op. KV Mechelen kan in de strijd om de tweedeperiodetitel dus eventjes geen beroep doen op zijn sluipschutter. Hij mist de matchen tegen Tubeke en Union, op de slotspeeldag tegen Lommel is zijn straf afgelopen.

   

  "Natuurlijk zal zijn afwezigheid bepalend zijn, want hij scoorde de voorbije weken aan de lopende band", zegt Niko Lainé, commentator bij Proximus Sports. "Daar had, denk ik, niemand op gerekend."

   

  "In het begin van het seizoen was De Camargo geen basisspeler, wel William Togui. Met hem liep het ook wel vrij goed. Daarna heeft De Camargo overgenomen, maar onder Dennis van Wijk presteerde hij minder. Toen werd veel met de lange bal van achteruit gespeeld."

   

  "Hij leek in het begin van het seizoen ook een beetje trager en logger, alsof hij zijn leeftijd niet meer kon verstoppen. Maar de jongste maanden heeft hij vriend en vijand verbaasd."

   

  "Zichzelf ook? Ik denk wel dat hij wist dat hij dit nog zou kunnen. KVM speelt ook wel in functie van zijn kwaliteiten. Hij moet bediend worden en is op zijn best als hij voorzetten vanaf de flank krijgt. In dat proces is iemand als Storm heel belangrijk. Maar De Camargo is mee in dat enthousiasme en in die hoogconjunctuur gegaan."

  Hij leek in het begin van het seizoen ook een beetje trager en logger, alsof hij zijn leeftijd niet meer kon verstoppen. Maar de jongste maanden heeft hij vriend en vijand verbaasd.

  Niko Lainé over Igor De Camargo

  "Koelbloedigheid zal de doorslag geven"

  Met 14 rozen bewijst Igor De Camargo dit seizoen dat hij zijn neus voor goals nog niet kwijtgespeeld is. "Maar hij speelt ook in het spel echt wel zijn rol", merkt Niko Lainé op. "Hij is een van de mannen in een geweldig geheel."

   

  "Daarom verwacht ik dat vervanger Togui wel goed ingepast zal worden. KVM moet zonder De Camargo nu niet anders voetballen. Die ploeg draait fantastisch en dus is het misschien niet zo belangrijk dat er één man even uit verdwijnt."

   

  "Togui is minder een man van de zestien en moet het meer van zijn diepgang hebben, maar in deze nek-aan-nekrace zal vooral koelbloedigheid de doorslag geven. Eén misstap is genoeg om het verschil te maken."

  "Spelers mogen zich niet afvragen wie nu de goals moet maken"

  Igor De Camargo is intussen 35 jaar. "Bij een dertiger botten zaken zoals de intrinsieke snelheid af, maar daar heb ik nog niet te veel van gemerkt. En torinstinct en die kleine bewegingen, die vooracties, leer je niet af, ook niet als je een dagje ouder bent."

   

  "Ook in de bekerconfrontaties met de eersteklassers deed hij het goed. Zijn voordeel is dat KVM vaak dominant en hoog speelt. En het straffe is dat KVM matuur en slim voetbalt. Ze kiezen vaak hun momenten en slagen erin om die te pakken."

   

  Kan Igor De Camargo het niveau van 1A nog aan? "Ik weet dat hij zich erg goed voelt in Mechelen. Er waren veel bedenkingen toen hij terugkeerde uit Cyprus om in 1B te spelen, maar als je ziet wat hij nu brengt..."

   

  "Of Lokeren in 1A met De Camargo enkele plaatsen hoger gestaan zou hebben? Dat denk ik wel. Elke ploeg staat of valt met iemand die goals maakt. Het is belangrijk voor KV Mechelen dat dit nu niet in de hoofden van de spelers kruipt, dat ze zich niet afvragen wie nu de goals moet maken."