• home
 • video
 • pas verschenen

  Zitka: "Ik fiets jaarlijks met Merckx en dan gaat het altijd over Anderlecht"

  Daniel Zitka

  Daniel Zitka is al een paar jaar keeperstrainer bij Sparta Praag.

  Er breken belangrijke weken aan voor zowel Anderlecht als Lokeren. Daniel Zitka, ex-speler bij beide clubs, duimt vanuit Tsjechië voor een goeie afloop.

  Daniel Zitka speelde van 1999 tot 2010 in België. Daar hield hij niet alleen een behoorlijk mondje Nederlands aan over, maar ook een blijvende liefde voor Lokeren en Anderlecht. "Ik volg het Belgische voetbal nog altijd. Niet dat ik elk weekend naar de samenvattingen kijk, maar ik zal wel altijd checken wat Anderlecht en Lokeren hebben gedaan."

   

  Zitka weet dus dat het niet goed gaat met zijn 2 ex-clubs. "Het is logisch dat de nieuwe mensen bij Anderlecht ook met een nieuwe visie afkomen. Maar dit moet wel gekoppeld worden aan resultaten. Nu missen de fans die resultaten."

   

  "Ik heb het hier bij Sparta Praag ook meegemaakt. Er werden grote spelers uit het buitenland gehaald en dat heeft niet goed uitgepakt. Ik hoop dat dat bij Anderlecht beter zal werken."

   

  Zitka praat nog regelmatig over Anderlecht met zijn goeie vriend Eddy Merckx. "Ik heb Eddy onlangs nog gezien in Salzburg. Daarnaast probeer ik nog 1 à 2 keer per jaar naar België te komen en dan ga ik telkens eens fietsen met Eddy. Die vriendschap blijft voor altijd. En uiteraard gaat het dan voornamelijk over Anderlecht."

  "Lokeren heeft gewoon wat geluk nodig"

  Nog penibeler dan bij Anderlecht is de toestand bij Lokeren. "Toen ik nog voor Lokeren speelde, vierde voorzitter Roger Lambrecht zijn 70e verjaardag. En nu zit hij daar nog altijd. Alleen is er nu minder succes."

   

  "Ik heb nog regelmatig contact met Lukas Marecek, afgelopen winter ook nog, en volgens hem heeft Lokeren wel goeie spelers, maar hebben ze geen geluk met de resultaten. Ze hebben dus gewoon wat geluk nodig."