• home
 • video
 • pas verschenen

  Luistertip: "Johan en Marco, dood in één kamer"

  Johan Sermon overleed net als Marco Pantani in februari 2004.

  15 jaar geleden liet Marco Pantani het leven in een hotelkamer in Rimini. Op 12 februari 2004, twee dagen voor de dood van de Italiaanse renner, overleed ook wielerbelofte Johan Sermon. Radio 1-journalist Ward Bogaert reconstrueerde voor wielermagazine Bahamontes zijn verhaal. Beluister hieronder de reportage. 

  Johan en Marco, dood in één kamer

  Surf naar dewielersite.net en tik Johan Sermon in. Bij 'uitslagen' lees je één regel. 2001. 2de in Wieze, junioren. Voor de rest: veel witregels.

   

  Sermon was nochtans renner tot 2004, toen hij derdejaarsbelofte was. Dat jaar haalde hij nog één keer de krant, al was het niet met een opvallende uitslag, in een klein kolommetje.

   

  In dezelfde krant, pagina's vol: zijn grote idool Marco Pantani, deze keer ook niet met een opvallende uitslag. Deze reportage komt uit "Radio Bahamontes", het audioluik van het wielermagazine Bahamontes.

  Ward Bogaert is door de Stichting Verhalende Journalistiek uitgeroepen tot Meesterverteller van het jaar. Ward dankt die titel aan de reportage "Johan en Marco, dood in één kamer".