• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kopecky knalt iedereen uit het wiel in Europese openingskoers

  Een mooie binnenkomer voor Kopecky in de Ronde van Valencia.

  Een mooie binnenkomer voor Kopecky in de Ronde van Valencia.

  In haar eerste wedstrijd van het seizoen is het meteen bingo voor Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies). Onze 23-jarige landgenote won overtuigend de sprint van de Ronde van Valencia, een eendagskoers.

  Lotte Kopecky wil over 3 weken schitteren op het WK baanwielrennen. Extra vertrouwen tanken onder de Spaanse zon is altijd mooi meegenomen.

   

  Op de vlakke omloop kwam het tot een massasprint. En daarin stond geen maat op Kopecky. Met de Vietnamese Thi That Nguyen (3e) stond er nog een 2e renster van Lotto Soudal Ladies op het podium.


  De Spaanse eendagskoers in Valencia is een nieuwkomer op de kalender. Samen met enkele andere nieuwe wedstrijden moet de Ronde van Valencia het vrouwenwielrennen in Spanje een extra boost geven.

  "Blij dat ik perfecte werk van de ploeg kon afmaken"

  "Ik had van bij het begin van de wedstrijd een goed gevoel", zegt Kopecky. "Daarom vroeg ik aan mijn ploegmaats om me in de finale veilig voorin te houden. Ze deden hun werk perfect en ik ben blij dat ik het kon afmaken."

   

  Kopecky behaalde haar eerste zege van 2019 op de weg, maar nu staat alles weer in het teken van het WK baanwielrennen op het einde van februari. "Deze zege is goed voor het vertrouwen met het oog op het WK baanwielrennen."

  Bekijk de sprintzege van Kopecky

  Uitslag Ronde van Valencia (1.2)

  1. Lotte Kopecky  88,3 km in 2u08'19"
  2. Alice Barnes (GBr) z.t.
  3. Thi That Nguyen (Vie)  
  4. Silvia Persico (Ita)  
  5. Anna Trevisi (Ita)  
  6. Roxane Fournier (Fra)  
  7. Chiara Consonni (Ita)
   
  8. Claudia Koster (Ned)  
  9. Sara Mustonen (Zwe)  
  10. Rachele Barbieri (Ita)  

  Het podium