• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaatser Vosté na Belgisch record: "Weer een stap in goeie richting"

  Mathias Vosté verbeterde zijn eigen record in Inzell.

  Mathias Vosté heeft zaterdag zijn visitekaartje afgegeven op het WK schaatsen in Inzell. De Belg dook voor de eerste keer onder de 1'09" op de 1.000 meter. "En we gaan voor meer."

  Vosté moest in Inzell aan de bak tegen de Russische topper Denis Joeskov. De Belg had geen ontzag. "Ik probeerde sneller te zijn op de eerste 600 meter en dan aan te klampen. Dat is gelukt", zegt Vosté.

   

  Onze landgenoot klokte af op 1'08"88, goed voor de 15e plaats, en verbeterde daarmee zijn eigen Belgische record. "Dat is een supertijd voor mij. Onder de 1'09" duiken was mijn doel. We gaan voor meer, maar het is weer een stap in de goeie richting."

   

  Hoe verklaart Vosté zijn vooruitgang van het afgelopen jaar? "Ik zit in een goeie trainingsgroep. We proberen elke training 100% puur op techniek te doen. Elke slag moet goed zijn en als je dat elke keer opnieuw doet, dan komt het er wel een keer uit."

   

  "Ik weet dat ik fit genoeg ben, maar ik heb op technisch vlak wel een achterstand, omdat ik later met schaatsen begonnen ben."

   

  Vosté maakte net als Bart Swings de overstap van het skeeleren. Op de vraag hoeveel progressie hij nog kan maken, is het antwoord duidelijk: "Mijn opening kan nog sneller, mijn eerste volle ronde kan nog sneller en mijn laatste ronde ook."

  Vosté: "Fit genoeg, maar achterstand op technisch vlak"