• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik heb niet kunnen presteren zoals ik van mezelf gewoon ben"

  Wout van Aert.

  Wout van Aert eindigde 8e in Maldegem.

  Wout van Aert (24) heeft zijn laatste veldrit van het seizoen gereden. De intussen ex-wereldkampioen kiest nu voor enkele dagen vakantie en snijdt daarna de laatste rechte lijn richting het voorjaar op de weg aan. "Met een goeie conditie dat voorjaar doorkomen en mooie dingen laten zien: dat is wat ik hoop te doen."

  "Die paar dagen zonder fiets zullen deugd doen"

  "Die paar dagen zonder fiets zullen deugd doen", gaf Wout van Aert vandaag in Maldegem toe. "Het was niet het gemakkelijkste seizoen. Ik heb heel veel geleerd."

   

  "Het was ook geen barslecht seizoen, want ik heb heel veel op het podium gestaan. Maar ik heb niet kunnen presteren zoals ik van mezelf gewoon ben. Dat motiveert alleen maar om in de toekomst beter te doen."

   

  Die nabije toekomst bestaat uit enkele vakantiedagen. Daarna bereidt Van Aert met zijn wegmakkers het nieuwe voorjaar voor. "Mijn doelen liggen tussen de Omloop en de Amstel. Je hebt niet zoveel kansen. Elke koers waar ik me goed voel, zal ik zo goed mogelijk proberen te presteren."

   

  "Er zullen meer verwachtingen zijn dan vorig jaar. We zullen zien. De Ronde en Roubaix spreken natuurlijk het meeste aan en je hoopt er op je beste benen, maar er zijn veel factoren."

   

  "Met een goeie conditie het voorjaar doorkomen en mooie dingen laten zien: dat is wat ik hoop te doen. De combinatie veld en weg? Het is nu nog niet aan de orde om daar een beslissing over te nemen. Vorig jaar ging het goed, nu moet het tweede deel nog komen."

  "Ik kom terug voor meer", schrijft Van Aert op Twitter

  Van der Poel: "Winst? Brabantse Pijl moet me het beste liggen"

  Die andere klepper, Mathieu van der Poel, schuift zijn crossfiets nog niet aan de kant. Maar ook voor de Nederlandse alleskunner loert het voorjaar al om de hoek.

   

  "Ik heb geen ervaring in de klassiekers. Ik vind het moeilijk om er iets als doel op te plakken, maar ik wil me zoveel mogelijk tonen. Als we over winst spreken, dan denk ik dat koersen zoals de Brabantse Pijl me het beste moeten liggen."