• home
 • video
 • pas verschenen

  Halilovic voorgesteld: "Barcelona was mijn droomclub, maar stap kwam te vroeg"

  Alen Halilovic

  "Op mijn leeftijd moet ik spelen. Ik wil mijn potentieel kunnen tonen."

  Standard heeft Alen Halilovic aan zijn fans en de pers gepresenteerd. De Kroaat wordt 1,5 jaar van Milan gehuurd. "Ik ben ervan overtuigd dat ik goed zal kunnen samenspelen met fantastische spelers als Carcela, Marin en Cimirot."

  Alen Halilovic was met zijn 16 jaar en 101 dagen de jongste debutant in de Kroatische competitie, maar 1,5 jaar later maakte Dinamo Zagreb hem al te gelde bij Barcelona.

   

  "Idealiter was ik nog 3 à 4 jaar in Kroatië gebleven, maar ik kon niet weerstaan aan de druk van Dinamo, dat wou dat ik vertrok. Barcelona was mijn droomclub, maar uiteindelijk kwam die transfer te vroeg."

   

  Halilovic belandde daarna nog bij Gijon, Hamburg, Las Palmas en ten slotte Milan. Ook bij die laatste club kon hij niet doorbreken. "De coach (Gattuso) zei altijd dat hij tevreden was over mij, maar hij liet mij nooit spelen."

   

  "Ik heb in Italië tactisch veel bijgeleerd, maar ik heb er bijna niet gespeeld en dat moet op mijn leeftijd gebeuren. Ik wil mijn potentieel kunnen tonen. Daarom wilde ik 1,5 jaar aan Standard uitgeleend worden. Ik kan hier met fantastische spelers als Carcela, Marin en Cimirot samenspelen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen goed zullen kunnen combineren."

  Alen Halilovic

  Alen Halilovic vergaarde tegen Anderlecht al zijn eerste minuten voor Standard.