• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Niet voor gevoelige kijkers: spits krijgt noppen in zijn gezicht

  Nelson Oliveira

  Nelson Oliveira heeft stevige wondes opgelopen in zijn aangezicht.

  De Portugese aanvaller Nelson Oliveira heeft een akelige blessure opgelopen. De spits van de Engelse tweedeklasser Reading liep gapende wondes op, nadat hij de studs van zijn tegenstander in zijn gezicht had gekregen.

  Het incident speelde zich af in de wedstrijd tussen Reading en Aston Villa (0-0). in het duel struikelde Villa-verdediger Tyrone Mings over Reading-aanvaller Nelson Oliveira. Daarbij plantte hij zijn rechter vol in het gezicht van de Portugees.

  Het Madejski Stadium hield de adem in. Oliveira bleef bij bewustzijn, maar hij moest wel naar het ziekenhuis. De 27-jarige spits liep gapende wondes op zijn neus en boven zijn linkeroog op.

  Verdediger: "Spijt me verschrikkelijk"

  Tyrone Mings mocht op het terrein blijven staan. Volgens de scheidsrechter deed hij het niet met opzet en trof hij geen schuld.

   

  Na de wedstrijd verontschuldigde Mings zich met een tweet. "Het spijt me verschrikkelijk. Hopelijk gaat alles goed met Oliveira", tikte hij met een hartje erbij.

   

  Mings is geen doetje. Twee jaar geleden moest hij 5 matchen aan de kant blijven, nadat hij Zlatan Ibrahimovic geschopt had. De Engelse verdediger speelde toen in de hoogste afdeling voor Bournemouth.