• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kittel is Dupont te snel af in massasprint in Mallorca

  Marcel Kittel.

  Kittel had sinds Tirreno-Adriatico niet meer gewonnen.

  Marcel Kittel heeft de vierde en laatste manche van de Challenge Mallorca gewonnen. De Duitser was in de massasprint sneller dan onze landgenoot Timothy Dupont (Wanty-Gobert) en Hugo Hofstetter.

  De laatste opdracht in de Challenge Mallorca lachte de sprinters toe en dus namen de sprintersploegen het heft in handen. Ze controleerden de vluchters en nog voor de enige beklimming van de dag reed het pak weer samen.

   

  Lars Boom waagde in de laatste kilometers nog zijn kans. De Nederlander kreeg het gezelschap van twee renners en met z'n drieën leken ze op weg naar de finish. Maar het peloton slokte de waaghalzen nog op.

   

  In de sprint was Marcel Kittel de beste. De Duitser won zijn eerste echte sprintduel van het seizoen. Het was geleden van 12 maart 2018, in de Tirreno-Adriatico, dat de sprinter nog eens mocht juichen na een tegenvallend seizoen bij zijn nieuwe werkgever.  De Belg Timothy Dupont werd tweede, Hofstetter derde. André Greipel (Arkea Samsic) moest vrede nemen met plaats vijf. 

  Uitslag

  1. Marcel Kittel (Dui) - in 2u45'23"

  2. Timothy Dupont - allen z.t.

  3. Hugo Hofstetter (Fra)

  4. Christophe Noppe

  5. André Greipel (Dui)

  6. Rüdiger Selig (Dui)

  7. Maxence Moncassin (Fra)

  8. John Degenkolb (Dui)

  9. Boris Vallée

  10. José Joaquin Rojas (Spa)

   

  De rit werd beslist met een massasprint