• home
 • video
 • pas verschenen

  Het WK-dagboek van Michel Wuyts: "Gerechtigheid is geschied"

  Michel Wuyts

  Michel Wuyts: "Van der Poel had vorig jaar al recht op die trui."

  Op dag 2 van het wereldkampioenschap veldrijden heeft Mathieu van der Poel de kers op de taart van een superseizoen gezet. "Ik heb zeker in de kansen van Van Aert geloofd na zijn comeback op Van der Poel, maar toen kwam die schuine kant", vertelt onze commentator Michel Wuyts.

  "30 graden Celsius in onze commentaarcabine"

  "De wedstrijd voor de beloftevrouwen vond ik een tegenvaller. De cross bleef maar voortlummelen, ik miste actie", blikt Michel Wuyts terug op zijn zondag.

   

  "De race eindigde wel met een splijtende finish. Richard Groenendaal is een kenner, hij had het in Pontchâteau al over Inge van der Heijden."


  "Daarna kwam het grote gat", gaat Wuyts voort. "Drie uur duurde het tot de profs eindelijk van start gingen. Doe daar iets mee. Begin zaterdag met 2 wedstrijden en ga zondag voort met 3 wedstrijden: eerst de beloften bij de vrouwen, daarna de beloften bij de mannen en dan de elitewedstrijd. Dat vind ik een mooiere opbouw."

   

  "Tussendoor heb ik heel wat bezoekjes gekregen, onder meer van Peter Van den Abeele van de UCI. Hij kwam ons heel wat toevertrouwen over de komende wereldkampioenschappen."

   

  "En dat allemaal bij een temperatuur van 30 graden in onze commentaarcabine. Ziekelijk! Ik ben naar buiten gevlucht om de koude op te zoeken. Gelukkig hebben we de temperatuur wat naar beneden gekregen."

  De wedstrijd voor de beloftevrouwen vond ik een tegenvaller, ik miste actie.

  Michel Wuyts

  Bekijk de razend spannende slotfase bij de jonge vrouwen:

  "Van der Poel had vorig jaar al recht op die trui"

  En dan volgde hét WK van het weekend: de strijd bij de profs. "Daar gooi je jezelf helemaal in. Je probeert de lijnen te lezen, je probeert de gedachtengangen te lezen van de renners", vertelt Michel Wuyts.

   

  "Ik heb zeker in de kansen van Van Aert geloofd na zijn comeback op Van der Poel, maar toen kwam die schuine kant. Daar verloor hij iedere keer terrein. En dus konden we eenvoudigweg vaststellen dat de betere opnieuw wint. Punt."

   

  "Mathieu van der Poel had vorig jaar al recht op die trui, maar toen kreeg hij een pandoering van jewelste. Nu is er gerechtigheid. Van der Poel stond met 26 zeges aan de start, Van Aert met 4."


  Van Aert zal nu een jaar zonder kampioenentrui moeten crossen. Wuyts: "Een mokerslag klinkt wat hard, maar het zal toch dicht bij de waarheid liggen. Vooral omdat Van Aert een opeenhoping van nederlagen heeft moeten incasseren. Hij was op korte tijd een winnaar geworden en nu moet hij daar weer afstand van doen. Dat moet pijn doen."


  "Van Aert heeft wel het geluk dat hij zeer snel moet omschakelen en kan focussen op iets anders: het leven in een ploeg op de weg."

  Van Aert heeft wel het geluk dat hij zeer snel moet omschakelen en kan focussen op iets anders: het leven in een ploeg op de weg.

  Michel Wuyts

  Michel Wuyts kijkt terug op dag 2 van het WK veldrijden: