• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin traint met ex-coach Djokovic, maar voorlopig nog geen witte rook

  David Goffin sneuvelde op de Australian Open in de derde ronde.

  David Goffin heeft nog geen nieuwe trainer gevonden. De Belg trekt zonder coach naar het volgende ATP-toernooi in Montpellier. Hij heeft de voorbije weken getraind bij Ricardo Piatti, een Italiaan die eerder onder anderen Djokovic en Raonic onder zijn vleugels had.

  David Goffin nam na de Australian Open afscheid van zijn trainer Thierry Van Cleemput. Een vervanger heeft hij nog niet, maar hij trainde de afgelopen dagen wel bij Ricardo Piatti. Piatti is een bekende Italiaanse coach die een tennisacademie heeft op een dertigtal kilometer van de woonplaats van Goffin in Monaco.

   

  De 60-jarige Piatti is wel geen vrije trainer want hij heeft op dit moment het Kroatische talent Borna Coric (ATP-13) onder zijn hoede. Eerder werkte hij ook samen met Novak Djokovic, Richard Gasquet en Milos Raonic.

   

  Goffin trekt nu zonder coach naar het ATP-toernooi in Montpellier, dat maandag begint. "Er worden nog verschillende pistes bekeken", meldt de manager van Goffin. "Waarschijnlijk volgt er pas nieuws voor Indian Wells (7-17 maart). Maar het gaat goed met hem."