• home
 • video
 • pas verschenen

  David Goffin neemt afscheid van coach Van Cleemput

  " "

  Thierry Van Cleemput (l) en David Goffin (r) werkten sinds april 2014 samen.

  De Australian Open is het einde geworden van de samenwerking van David Goffin en zijn coach Thierry Van Cleemput. De beste Belg maakte dat nieuws vandaag met een tweet bekend. De twee waren een duo sinds april 2014.

  Goffin ging er gisteren in de derde ronde uit in Melbourne. "Na afloop van deze Australian Open hebben Thierry Van Cleemput en ik in onderling overleg beslist om een punt te zetten achter onze professionele relatie."

   

  "Wij hebben samen heel wat buitengewone momenten beleefd, zowel sportief als menselijk... en daar wil ik hem enorm hard voor bedanken. Ik wens hem het beste bij zijn toekomstige projecten."

   

  Van Cleemput begeleidde Goffin sinds april 2014, toen hij overnam van Reginald Willems. Samen met Van Cleemput bestormde Goffin de wereldtop. Hij won 4 ATP-toernooien, haalde de kwartfinales op Roland Garros 2016 en de Australian Open 2017 en speelde de finale van de Masters in 2017. Eind dat jaar stond de 28-jarige Belg 7e op de ATP-ranglijst.

   

  Vorig jaar kende onze bescheiden landgenoot een terugval met tal van blessures. Vandaag de dag is Goffin de nummer 22 van de wereld.

  De tweet van Goffin: