• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Excuses van Lefevere aan "alle vrouwen, fans en sponsors" + gedragstraining voor renners en staf

  Deceuninck-Quick Step pakt uit met een opmerkelijk persbericht.

  Het stof over de seksistische pose van Iljo Keisse is nog niet gaan liggen. Vannacht heeft Keisses team Deceuninck-Quick Step uitvoerig zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gedrag van zijn renner.

  Iljo Keisse kwam in de storm terecht toen enkele dagen geleden een foto op de sociale media verscheen waarbij hij een suggestieve houding aannam achter een bukkende vrouw.

   

  Keisse trok op een persconferentie en zijn sociale media het boetekleed aan, in het Engels en het Spaans. Maar die verontschuldigingen mochten niet baten. De organisatie van San Juan besliste Keisse uit te sluiten en hem een boete van 70 euro te geven.

   

  Die beslissing viel dan weer niet in goede aarde bij teambaas Patrick Lefevere, die van "een circus" sprak.

   

  Even leek het erop dat de hele ploeg San Juan zou verlaten, uiteindelijk bleef het bij een opvallende afwezigheid in de podiumceremonie van rit 4, officieel omdat de renners die gehuldigd moesten worden zich niet zo lekker voelden.

  De foto met de vrouw en Keisse:

  "Gedragstraining voor renners en staf"

  Vannacht onze tijd is Deceuninck-Quick Step dan met een opvallend persbericht naar buiten gekomen. Daarin worden nogmaals excuses aangeboden voor het incident.

   

  "Het team wil zich oprecht excuseren voor de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Eerst en vooral aan de vrouw die betrokken was in dit spijtige incident, maar ook aan alle vrouwen, fans en sponsors", klinkt het.

   

  "We praten dit soort gedrag niet goed. Ons team draagt wederzijds respect hoog in het vaandel en daar was hier duidelijk geen sprake van. Iljo Keisse zelf is zich bewust van zijn fout en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn houding."

   

  "Als team zijn we ons ervan bewust dat het belangrijk is dat we onze renners opvoeden en hen tegenover iedereen respect laten tonen. We trekken onze lessen uit deze gebeurtenissen en zullen daarom specifieke gedragstrainingen invoeren voor al onze renners en leden van de staf, met als doel dit soort toestanden in de toekomst te voorkomen."

   

  "We bieden nogmaals onze excuses aan", eindigt het bericht dat ondertekend is door "Patrick Lefevere en het hele team".

  Persbericht van Deceuninck-Quick Step

  Tweet van ploegsponsor Specialized: