• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meeussen: "WK bij junioren is onvoorspelbaar", Nys: "Kan boven mezelf uitstijgen"

  Witse Meeussen en Thibau Nys rijden morgen het WK voor junioren.

  Bij de junioren start België vandaag met een sterk blok op het WK veldrijden. Wereldbekerwinnaar Witse Meeussen is een van de favorieten, eerstejaarsjunior Thibau Nys maakt zijn WK-debuut.

  Meeussen: "Niet automatisch favoriet voor de wereldtitel"

  Witse Meeussen (17) is dit seizoen "mister regelmaat" bij de junioren. Op 21 crossen eindigde hij 18 keer in de top 2. Meeussen bekroonde zijn regelmaat met de eindzege in de Wereldbeker.

   

  "Die Wereldbeker-zege heeft me veel vertrouwen gegeven", zegt Meeussen. "Maar daarom ben ik niet de favoriet voor de wereldtitel. Een WK bij de junioren is altijd moeilijk te voorspellen."

   

  "Het is ook niet zo dat ik heel mijn jaar heb afgestemd op het WK. Over het hele seizoen was ik de regelmatigste crosser van iedereen. Maar ik voel me niet uitgeblust. In december had ik een mindere periode door de examens. Daardoor ben ik nu fris en heb ik opnieuw de topconditie te pakken."

   

  Meeussen is lovend over de groepssfeer bij de junioren. "We zijn al het hele jaar samen op pad. Aan tafel hangt een positieve sfeer, we zijn een echte vriendengroep. Vandaag moeten we ervoor zorgen dat we elkaar niet voor de voeten rijden."

  Witse Meeussen won de Wereldbeker bij de junioren.

  Nys: "Heel kleine kans dat ik wereldkampioen word"

  Bij de Belgische junioren is Thibau Nys een van de WK-debutanten. "Er ligt heel weinig druk bij mij", vertelt de 16-jarige Nys. "De kans dat ik wereldkampioen word, is heel klein."

   

  "Maar op een WK zijn er altijd renners die beter rijden dan anders. En ik denk dat ik zo'n iemand ben die op een WK boven zichzelf kan uitstijgen. Als alles meezit, dan is er veel mogelijk."

   

  Nys blikt in elk geval tevreden terug op zijn eerste seizoen bij de junioren. "Ik begon aan het seizoen met de ambitie om een trui te veroveren of een Wereldbekerwedstrijd te winnen. In Pontchâteau heb ik 2 weken geleden gewonnen in de Wereldbeker, dus mijn seizoen is geslaagd."

  Kijk straks live naar de junioren om 11u, op Eén en onze livestream.