• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "KVM maakt zeker kans, we hebben al veel gekke bekermatchen gezien"

  0 / 0

  Voor Tim Matthys wordt de bekerfinale extra speciaal. Matthys kijkt de ploeg in de ogen waar het voor hem begon als voetballer en speelt op 1 mei mogelijk ook zijn laatste profmatch in het Koning Boudewijn stadion.

  "Van favorietenrol van Gent bleef weinig over"

  Het grote publiek leerde Tim Matthys kennen in 2004. Bij zijn eerste basisplaats in het shirt van AA Gent prikte hij meteen drie doelpunten tegen het net van Brussels. Als hetzelfde lukt op 1 mei in het shirt van KV Mechelen zal de vreugde even groot zijn als toen (foto). 

   

  "Een match op dit niveau spelen tegen je ex-club is leuk. Ik hoopte op zo een mooie affiche. Het stadion zal kolken. Ons vak zal zeker uitverkocht zijn en dat zal bij Gent niet anders zijn."

   

  "Ik heb naar de match van Gent gekeken. Hun staf verdient een pluim. De transfers die ze deden zijn voltreffers. Kijk hoe Sorloth speelt. Op papier was KVO makkelijker geweest voor ons, maar ik vond ze ook vrij indrukweekend. Gent is over twee matchen altijd de grote favoriet, maar daar bleef niet veel van over."

   

  Gent trekt als de grote favoriet voor de finale, maar Matthys ziet zeker kansen voor KVM. "In een match over 90 minuten kan alles. We hebben al veel gekke bekermatchen gezien dit jaar en bij ons beseft iedereen dat we ook tegen Gent een kans hebben. We zien het dus zeker niet als een uitstapje naar het Koning Boudewijnstadion. Vergeet niet dat we al drie eersteklassers hebben uitgeschakeld."

  Stoppen na de bekerfinale?

  Tim Mattys is vooral bankzitter dit seizoen bij KV Mechelen, maar door de schorsing van Onur Kaya voor de finale stijgen zijn speelkansen gevoelig. "Het is nog lang natuurlijk, maar ik ben inderdaad een van de kanshebbers om hem te vervangen", zegt Matthys.

   

  Of dat meteen de laatste profmatch van de 35-jarige middenvelder wordt, weet hij zelf nog niet. "Ik besef dat ik de leeftijd niet mee heb, maar ik voel me wel nog goed. De komende weken bekijk ik alle opties."

   

  "Een jaar geleden liepen we met de degradatie een ongelooflijke ontgoocheling op. Het is bijna surreëel dat we een jaar later nog kans maken op de titel en de beker. Dat zou fantastisch zijn. De promotie blijft wel het belangrijkste."

  Het is bijna surreëel dat we dit jaar nog kans maken op de titel en de beker. Dat zou fantastisch zijn.