• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Witte rook: Anderlecht rekent op de flitsen van Everton-winger Bolasie

  Bolasie wordt gehuurd van Everton.

  Anderlecht vist naast een diepe spits, maar heeft met Yannick Bolasie (29) een speler uit de Premier League aangetrokken. De Congolees zat op een zijspoor bij Everton en mag zich de komende maanden uitleven bij paars-wit.

  Of Romelu Lukaku iets met de deal te maken heeft, is gissen, maar de United-spits was in zijn Everton-tijdperk goed bevriend met Yannick Bolasie. De Congolese flankspeler trok in 2016 van Crystal Palace naar Everton en heeft dus de nodige ervaring in de Premier League.

   

  Het voorbije half jaar was Bolasie aan de slag in de Engelse tweede klasse bij Aston Villa, maar die huurovereenkomst was geen voltreffer.

   

  Bij Anderlecht moet Bolasie voor meer schwung in de aanvalslinie zorgen. Bolasie is de derde wintertransfer na de terugkeer van Kara Mbodji en de komst van Peter Zulj.

   

  "We zijn erg blij met de komst van Yannick Bolasie. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. We zijn er van overtuigd dat hij een grote meerwaarde zal betekenen voor de rest van het seizoen", meldt sportief directeur Michael Verschueren.

   

  Anderlecht zocht de voorbije dagen nadrukkelijk naar een aanvaller, maar komt dus bij Bolasie uit. Hij is de opvolger van Lazar Markovic, die vorig jaar in de laatste minuten van Deadline Day gehuurd werd van Liverpool.