• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel: "Zat voortdurend boven 500 watt in eerste kilometers"

  Evenepoel mag even nippen van de champagne van ploegmaat Alaphilippe.

  Remco Evenepoel was in de wolken met zijn derde plaats in de tijdrit van de Ronde van San Juan. "Ik zal hier veel uit leren", zegt de jonge Belg van Deceuninck-Quick Step.

  Remco Evenepoel schuwt de schijnwerpers niet in Argentinië. De 19-jarige neoprof zette een dijk van een tijdrit neer en werd derde. "Ik had niet verwacht dat ik zo dicht ging eindigen. Ik had wel gehoopt op de top 10, maar de derde plaats had ik echt niet verwacht."

   

  Evenepoel kwam als snelste door bij het tussenpunt, maar moest uiteindelijk ploegmaat Julian Alaphilippe en Valerio Conti laten voorgaan. "Het is nooit te vroeg om te winnen, het kan eigenlijk alleen maar te laat zijn."

   

  "Ik denk dat ik iets te snel gestart ben. Het was wind tegen en ik heb me daar een beetje opgeblazen. Ik zat voortdurend boven de 500 watt in de eerste 4 kilometer. Met het keerpunt moet je even de benen stilhouden en dan komt de verzuring in de benen."

   

  "Dat heb ik moeten bekopen in de laatste anderhalve kilometer. Maar ik mag niet klagen. Voor mijn eerste tijdrit is dit een superprestatie. Mijn eerste podium, dat voelt echt geweldig. Ik heb een fout gemaakt door te snel te starten, maar daar leer ik uit. Ik ben naar hier gekomen om ervaring op te doen en uit deze tijdrit zal ik veel leren."

  "Blij dat ploegmaat wint, anders was ik boos op mezelf"

  Dankzij zijn sterke tijdrit is Evenepoel nu vierde in de stand en verstevigt hij zijn leidersplaats in het jongerenklassement. "Dat telt niet. Met Alaphilippe hebben we de leiderstrui en die zullen we ook verdedigen. Het kan een mooie week worden voor ons."

   

  "Zelf heb ik geen hoofddoel deze week, behalve mijn best doen en er alles uithalen. Dat heb ik vandaag ook gedaan. Ik ben wel blij dat een ploegmaat wint, want anders zou ik boos geweest zijn op mezelf. Nu kan ik leven met de derde plaats."

  Evenepoel bij Renaat Schotte: "Hier zal ik veel uit leren"