• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoofdaandeelhouder KVM: "We leven dit jaar in een rollercoaster"

  Dieter Penninckx.

  KVM-bestuurder Dieter Penninckx.

  KV Mechelen beleeft een seizoen van uitersten. Het fraudedossier achtervolgt de club uit 1B, maar de sportieve successen zorgen voor mooie momenten.

  "Het was een topmoment. Zalig", vertelt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx over de bekerkwalificatie van gisteren bij Union. "We leven dit jaar in een rollercoaster. We hebben topmomenten en moeilijke momenten gehad. Stap voor stap ga je voort. Het mag nu wel iets rustiger, ja. Het mag wat tempo hebben, maar dit is een strak tempo."

   

  KV Mechelen speelt de bekerfinale en flirt met een terugkeer naar 1A, maar het voetbalschandaal hangt nog altijd rond in Mechelen. "Van bij het begin hebben we gezegd dat we zouden focussen op het sportieve."

   

  "We zijn er tot nu toe in geslaagd om het sportieve en extrasportieve uit elkaar te houden. Iedereen heeft zijn best gedaan om te focussen waarop we moeten: voetballen en supporteren voor het voetbal."

   

  "We volgen de zaak van dichtbij op, maar we hebben weinig informatie over wat er allemaal is gebeurd. Het is veel giswerk."

   

  "Je maakt een inschatting en binnen de timing is het duidelijk dat het sportieve eerst komt. De rest is voor later. Ik word er natuurlijk wel over aangesproken en moet soms mensen geruststellen. Dat het sportief zo goed loopt, helpt wel natuurlijk."