• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Union-KVM van 13/1 levert boetes op: 4.000 euro voor KVM, 1.250 voor Union

  " "

  De Union-KV Mechelen (1-2) werd ontsierd door supportersincidenten in het Dudenpark.

  De competitiematch van 13 januari tussen Union en KV Mechelen heeft nog een staartje gekregen. KV Mechelen kreeg 4.000 euro boete voor supportersincidenten, Union moet om dezelfde reden 1.250 euro ophoesten. Dat besliste de Geschillencommissie van de Belgische bond.

  4.000 euro voor vuurpijlen

  KV Mechelen won het geladen duel met 1-2 dankzij 2 goals van De Camargo. Op het veld ging het er potig aan toe, maar ook ernaast. De Mechelse supporters staken meermaals vuurpijlen af in het Dudenpark. KV Mechelen neemt naar eigen zeggen alle mogelijke maatregelen om incidenten zoals die van 13 januari te voorkomen.

   

  Dat volstond evenwel niet: "De Geschillencommissie juicht de repressieve, organisatorische en sensibiliserende inspanningen toe.  "De Geschillencommissie juicht deze repressieve, organisatorische en sensibiliserende inspanningen toe. Toch dient ten opzichte van pyrotechnische materialen een nultolerantie gehanteerd worden. Er moeten nog meer inspanningen geleverd worden om dergelijke gevaarlijke materialen voorgoed te verbannen van de Belgische voetbalvelden", luidt het vonnis.

   

  Hoewel het Bondsparket 3.500 euro boete vorderde, verhoogde de Geschillencommissie die naar 4.000 euro.

  1.250 euro voor bekertjes bier

  Ook de Union-fans lieten zich niet onbetuigd: enkele supporters gooiden tot 2 keer toe met bekertjes en kartonnen brikjes naar het veld. Dat kost de Brusselaars 1.250 euro aan boete.


  "Hoewel er weinig gevaar uitging van de actie, is dergelijk gedrag ontoelaatbaar op een voetbalveld", aldus de Geschillencommissie.


  Beide clubs kunnen nog in beroep gaan tegen de sancties. KV Mechelen en Union speelden nadien nog twee keer tegen elkaar in de halve finales van de beker. Malinwa verzekerde zich gisteravond in het hol van de leeuw van zijn plaats in de bekerfinale op 1 mei. Ook in die clash werden door beide supportersclans vuurpijlen afgestoken.